Uživatel nepřihlášen
Wayne Enterprises
RSS kanál blogu
Píše: Bruce Wayne - Rubrika: Blogy
Blog nevyjadřuje názor redakce Zing, více zde.
Wayne Enterprises

Recenze DLC: The Evil Within: The Assignment

Úterý 17.3.2015 13:38 - Autor: Bruce Wayne
To se mi líbí

Recenze DLC: The Evil Within: The AssignmentSnad každý kdo hrál The Evil Within a bavil ho se těšil na něco podobného. Něco pomůže vysvětlit vyvrcholení a to buď příběhovým DLC nebo rovnou druhým dílem. No a březen je tím měsícem, který nám přináší první rozšíření původního příběhu v pohledu z druhé strany.


Strach je na denním pořádku

Ty které bavila původní hra jistě s otevřenou náručí tato DLC očekávají. Vyjít mají celkově tři a první DLC s názvem 'The Assignment' se do naší sTeam knihovny přidalo 10. března 2015. Původní příběh sledovaný z pohledu Sebastiena Castellanose nám zanechal spoustu nezodpovězených otázek. V tomto DLC se vtělíme do Sebastienovi tajemné parťačky Juli Kidman a příběh budeme ve dvou kapitolách sledovat paralelně. S hlavními postavami nebudeme příliš často v kontaktu… vlastně tak často jak jsme to viděli v původním příběhu, ale většinou jim budeme v patách nebo budou v patách oni nám. Úkol je prostý, najít a přivést Leslieho Witherse.


Nové prvky

Hra je podstatně rozdílná od původního příběhu a tam kde ve strašení selhává tak to DLC plně vynahrazuje. Už to není toho akčního rázu kdy po nás půjdou obrovská monstra a my je musíme ustřílet… to vážně ne. Dokonce se nebudeme ani moct bránit – akci směrem dopředu vystřídalo časté utíkání zpět, schovávání se kde je to jen možné a mnohem častější snaha o odlákání pozornosti. Samozřejmě, že je možné využít Sneak kill, ale to musíme mít po ruce nějakou tu sekyru. Pistoli však také dostaneme do ruky avšak na krátkou chvíli a následně už z důvodu žádné munice, kterou nemá cenu ani hledat. Co zde budeme nacházet jsou trezory s částmi dopisu nebo Jimenezovy nahrávky.

Podobně jako hlavní dějová linie nám po prvním dohrání zpřístupnila obtížnost „AKUMU“ tedy Noční můra tak i DLC nám zpřístupní obtížnost zvanou „KURAYAMI“ neboli Temnota.

Sebasteinovu lucerničku vystřídala baterka a právě ta nám bude pomáhat v pokračování kdy nám odhalí neviditelné nepřátele nebo udělá cestu. Neexistuje zde žádné vylepšování za Green Gel (nebo jak ho nazývám já „Brain Juice“) a tedy ve všech aspektech tohle bude hrát proti nám. Především to zaznamenáme na výdrži kdy máme k využití tu nejkratší. Ani na zdraví tu nejsou lékárničky nebo injekce – prostě se nám obnoví když se zklidní situace nebo když se nepříteli schováte do šachty. Změnou prošlo i ukládaní v určitých – místnost s uklidňují hudbou vystřídala pohovka a černá kočka s rudou stuhou na krku.


DLC je po technické stránce hodně podobná původní hře avšak propady FPS se tolik nekonají a hra si dokáže držet těch 60 FPS stabilně.

Nový nepřátelé a monstra

Přibylo sem pár nových monster, které si vážně zamilujete. První nám už napověděl Art nedávno vydaný. Jedná se o něco jako klasické The Haunted, které jakmile vás spatří tak mu začne svítit kůže. Druhým monstrem… poněkud menším je zrůdička, která ve vaší blízkosti vybuchne. Posledním monstrem, které nám představil Teaser je osvětlené monstrum s lesklým tělem a „sexy“ nohama. Tohle monstrum je především určené k hledání Leslieho a případného odstranění nepatřičných osob. Zbytek už si zjistěte sami.


Zakončení

DLC nám přineslo nový styl hraní, který je úplně odlišný od původního příběhu což mnohem více přeje atmosféře, která je dosti temná a kolikrát budeme čekat co ze tmy na nás vylítne. Občas může být i celkově frustrují kdy jen tak tak projde částí se srdcem rozbušeným do infarktních otáček. Hra se dá dohrát okolo třech hodin na obtížnost Survival což není na DLC špatné avšak vám na HDD opět přibude plus mínus dalších pět nebo šest GB. Zda je v tom příprava na druhé pokračování DLC s názvem „The Consequence“ se dozvíme v zatím neupřesněnou dobu. První DLC ještě nevysvětlilo úplně všechno, ale už některé části skládačky do sebe pěkně zapadají… mé vysvětlení příběhu si můžete přečíst na tomto odkaze.

Takže se pohodlně usaďte, zhasněte veškerá osvětlení, nasaďte si sluchátka s hlasitostí pěkně doprava a hurá za dobrodružstvím!

Příště: The Consequence
Příště: The Consequence
The Evil Within na PC, PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360 Hodnocení hry
Skóre hry 10 10/10
The Evil Within
» Více o hře
Líbí se mi
  • Temnější
  • Rozvětvuje původní příběh
  • Nová monstra
  • Využití našich mozkových závitů v logickém jednání
  • Hádanky
  • Nemožnost sebeobrany
Vadí mi
  • Kratší
Verdikt: Pro ty kdo si oblíbili původní hru a mají zájem jí do hloubky prozkoumat – je DLC vhodným přídavkem. Hodnocení berte s rezervou – hodnotím to jako DLC nikoliv jako plnou hru.
Tisk
Štítky: The Evil Within
Hodnocení:
( Zbývá 8 hlasů pro zveřejnění hodnocení ) Ohodnoťte článek kliknutím na hvězdičku.
 

Napsat nový komentář

Komentář k blogovému článku Recenze DLC: The Evil Within: The Assignment
Pro psaní musíte být přihlášen.
[+] Smajlíci
:gun: :-) 8-) ;-) :angry: :-D :lol: :dance: :thumbup: :shock: :-( :nah: :lala:
Bruce Wayne    Takže DLC zdoláno na KURAYAMI za 3 hodiny a 7 minut se třináctí úmrtími :-D Oproti základní hře, ve které bylo vidět všechno a sotva párkrát bylo nutné vytáhnout baterku tak tady nikoliv. Ani s tou baterkou nebylo skoro nic vidět :-DBruce Waynebruce-wayne24219    22.3.2015 01:41 Bruce Wayne

Takže DLC zdoláno na KURAYAMI za 3 hodiny a 7 minut se třináctí úmrtími :-D Oproti základní hře, ve které bylo vidět všechno a sotva párkrát bylo nutné vytáhnout baterku tak tady nikoliv. Ani s tou baterkou nebylo skoro nic vidět :-D

Bruce Wayne    Jsem zpět: Souhlas... obával jsem se, že mi bude zase vyčítáno mé "přehnané" hodnocení - jako u mé recky na původní hru, ale to DLC jsem hodnotil v podstatě jako kvalitní hororový film.Bruce Waynebruce-wayne24219    18.3.2015 20:23 Bruce Wayne

Jsem zpět: Souhlas... obával jsem se, že mi bude zase vyčítáno mé "přehnané" hodnocení - jako u mé recky na původní hru, ale to DLC jsem hodnotil v podstatě jako kvalitní hororový film.

Jsem zpět    to DLC je opravdu skvělé. Jedno z nejlepších DLC za posledních měsíců a možná i roků. Je to opravdu horové, temné. Škoda, že tahle hra je takhle podceňováná, jelikož kvalitami měla na to být minimálně kandidátem na hru roku...Jsem zpětjsem-zpet30143    17.3.2015 23:09 Jsem zpět

to DLC je opravdu skvělé. Jedno z nejlepších DLC za posledních měsíců a možná i roků. Je to opravdu horové, temné. Škoda, že tahle hra je takhle podceňováná, jelikož kvalitami měla na to být minimálně kandidátem na hru roku...

Bruce Wayne    Tunák do ruky :-D :-D :-D :-D Taky jsem Profi šílenec :lala:
Třeba to s tou kočkou dopadne podobně jako se Sebastianovo Safe Roomem kdy se mu začal pomalu bortit - třeba se stane, že ta kočka stuhu ztratí nebo jí rovnou zašlápne nebo sežere sexy nožka :-D Přece v tom "Zkurveně nechutném světe" něco krásného být musí... Už od původní hry bylo vidět, že STEM, nebo spíš ten kdo ho ovládá si hraje s myslí lidí v případě kdy každý občas viděl něco jiného jako např. po Kidmanové jde sexy nožka, která zase nešla po Sebovi a podobně (I když ta šla spíše po Lesliem) :-D
Bruce Waynebruce-wayne24219
    17.3.2015 19:52
Bruce Wayne

Tunák do ruky :-D :-D :-D :-D Taky jsem Profi šílenec :lala:
Třeba to s tou kočkou dopadne podobně jako se Sebastianovo Safe Roomem kdy se mu začal pomalu bortit - třeba se stane, že ta kočka stuhu ztratí nebo jí rovnou zašlápne nebo sežere sexy nožka :-D Přece v tom "Zkurveně nechutném světe" něco krásného být musí... Už od původní hry bylo vidět, že STEM, nebo spíš ten kdo ho ovládá si hraje s myslí lidí v případě kdy každý občas viděl něco jiného jako např. po Kidmanové jde sexy nožka, která zase nešla po Sebovi a podobně (I když ta šla spíše po Lesliem) :-D

Deyw    ne jak pises treba ty obtiznosti hayikarama a ze to znamena cinsky tunak do ruky atd... :D to je profi :D
ja vim, ale ta kocka mi dotoho proste nesedi vole. . ten svet je tak zkurvene nechutnej a najednou je tam krasna kocicka s cervenou proc s cervenou ? ! kravatou :D
Deywdeyw8780
    17.3.2015 19:21
Deyw

ne jak pises treba ty obtiznosti hayikarama a ze to znamena cinsky tunak do ruky atd... :D to je profi :D
ja vim, ale ta kocka mi dotoho proste nesedi vole. . ten svet je tak zkurvene nechutnej a najednou je tam krasna kocicka s cervenou proc s cervenou ? ! kravatou :D

Bruce Wayne    Deyw: V původní hře si se z toho napětí dostal tak že jsi se našel tu místnost kde hrála ta uklidňující "Clair de Lune" tady nic nehrálo tak aspoň křesílko a kočička :-D
Mne se na tom líbilo, že už jsme se pomalu začali prohlubovat do minulosti Kidmanové. Jinak DLC mne hodně bavilo - mám rád něco co mne dokáže opravdu dostat až za hranice infarktu a držet v napětí čemuž nejspíš napomohlo hraní se sluchátky :-D Nejvíc jsem byl vyplesklej ze sexy nožky a z Traumata... Jinak z The Haunted to je samozřejmé - vymýšlení způsobu jak je obejít nebo odlákat bylo tak celkem napínavé a nejhorší byly ti, kteří si hráli na mrtvé! ! ! :-D
Už to chce druhou část a doufám, že po DLC budou pracovat na druhém dílu :-)
Jinak co myslíš těmi "černými možnostmi hry"? Docela jsi mne tím zmátl :-D
Bruce Waynebruce-wayne24219
    17.3.2015 19:06
Bruce Wayne

Deyw: V původní hře si se z toho napětí dostal tak že jsi se našel tu místnost kde hrála ta uklidňující "Clair de Lune" tady nic nehrálo tak aspoň křesílko a kočička :-D
Mne se na tom líbilo, že už jsme se pomalu začali prohlubovat do minulosti Kidmanové. Jinak DLC mne hodně bavilo - mám rád něco co mne dokáže opravdu dostat až za hranice infarktu a držet v napětí čemuž nejspíš napomohlo hraní se sluchátky :-D Nejvíc jsem byl vyplesklej ze sexy nožky a z Traumata... Jinak z The Haunted to je samozřejmé - vymýšlení způsobu jak je obejít nebo odlákat bylo tak celkem napínavé a nejhorší byly ti, kteří si hráli na mrtvé! ! ! :-D
Už to chce druhou část a doufám, že po DLC budou pracovat na druhém dílu :-)
Jinak co myslíš těmi "černými možnostmi hry"? Docela jsi mne tím zmátl :-D

Deyw    ta kocicka s cervenym sateckem me dostala...jakej ta ma duvod :)
me prijde jak sem byl odrovnanej pribehem puvodni hry tak hledam, ve vsem nejakej duvod, ze to ma svoji vahu, ze to tam proste neni "jentak" i nad takovyma kravinama, ze si rikam jestli sem jeste normalni. . :D
libi se mi jak davas cerne ty nevim jak to nazvat asi moznosti hry, stripky, finty proste nevim, ale je to profi :D
jinak DLC me tak nepohltilo jako puvodni hra, to plizeni neni proste moc muj styl. . ale melo to grady a hlavne ty hadanky, meli spad. . bal sem se a kolikrat sem u toho i chcipnul, kdyz se ke me doplazil ten parchantik... :D jinak zceho sem byl zase uplne v prdeli byl ten konec. . kdyz jsem slysel seba a proste ty byl zase WTF moment a uz chci dalsi DLC, uz i vim, ze ty nazvy DLCcek nejsou zadarmo, ale davaj kurva smysl . . zase resim kraviny :-D
Deywdeyw8780
    17.3.2015 18:20
Deyw

ta kocicka s cervenym sateckem me dostala...jakej ta ma duvod :)
me prijde jak sem byl odrovnanej pribehem puvodni hry tak hledam, ve vsem nejakej duvod, ze to ma svoji vahu, ze to tam proste neni "jentak" i nad takovyma kravinama, ze si rikam jestli sem jeste normalni. . :D
libi se mi jak davas cerne ty nevim jak to nazvat asi moznosti hry, stripky, finty proste nevim, ale je to profi :D
jinak DLC me tak nepohltilo jako puvodni hra, to plizeni neni proste moc muj styl. . ale melo to grady a hlavne ty hadanky, meli spad. . bal sem se a kolikrat sem u toho i chcipnul, kdyz se ke me doplazil ten parchantik... :D jinak zceho sem byl zase uplne v prdeli byl ten konec. . kdyz jsem slysel seba a proste ty byl zase WTF moment a uz chci dalsi DLC, uz i vim, ze ty nazvy DLCcek nejsou zadarmo, ale davaj kurva smysl . . zase resim kraviny :-D

O autorovi blogu

Bruce Wayne
Bruce Wayne
Muž, 22 let, České Budějovice

Vítejte na mém profilu!

Jmenuji se Bruce Wayne – jsem miliardář, playboy a filantrop.

Jsem vlastníkem firmy zvané Wayne Enterprises – tedy blog zde na zingu... Píši zde recenze, články a další možné. Ale co píšu to píšu, baví mě to a rád debatuji :-) . Mám svůj názor a rád se o něj dělím.

Jsem hráč co vyrostl spíše na konzoli a to na PS One a PS2… PS3 vystřídali rovnou dva počítače a nyní to kombinuji s hraním na PS4.

"I made a promise on the grave of my parents that I would rid this city of the evil that took their lives"

Tak jo...

Myslím, že nemá cenu vypisovat co všechno mne baví… Zjistil jsem, že poslední dobou se to dost často mění protože vychází stálé nové a nové věci. U her se však stejně pokusím něco vypsat. Vypsal bych nějaký ten žebříček, ale určit jeho pořadí bych musel svést velký souboj sám se sebou…

Mezi mé nejoblíbenější herní díla patří: Batman Arkham Universe, Série Metal Gear Solid, Mass Effect, Zaklínač, Resident Evil/Biohazard a takový jeho odkaz The Evil Within, Crysis, The Last of Us, Uncharted, Max Payne, Bioshock, Deus Ex, Assassin's Creed, Until Dawn… Takže vidíte je toho vážně dost a i víc co jsem zde nenapsal (třeba Old Schoolovky). Samozřejmě to není ani nijak seřazené – vypsal jsem hry co mi zrovna prošli hlavou. Rád hry kupuji a jsem krabičkář…

Z knih a komiksů: nejraději preferuji Batmana, Zaklínače, Pána prstenů, Metro 203_ a jiné.

Filmy a seriály: U filmů se též nejde nějak rozhodnout… Jsou jich kvanta, ale mezi ty nej patří Bondovky, Tarantinovky (žánry sámy o sobě), mafiánské filmy, Sci-fi/Fantasy, Horory, nebo filmy o přežití v postapo světě (Mad Max). V seriálech už však mám svůj Top č. 1 a tím je Britský seriál Červený Trpaslík! A pak už se to veze na The Walking DEAD, Gotham, Dexter, Preacher, Lucifer, South Park, Arrow, Spartacus a stovka dalších. Taky dost ujíždim na trilogii Evil Dead a jeho seriálová verze je dost velkým překvápkem...

"We have been here before. We watch your petty world slumbering. You cannot defy the cold of our steel. You can only surrender."

- King of the Wild Hunt

Muzika: Vyrůstal jsem na německé kapele RAMMS+EIN a na starých klasikách ze staré školy jako Deep Purple, AC/DC, Black Sabbath (Ozzy), Rob Zombie a jiné. Též do mých klasik spadá i Johnny Cash. Preferuji tedy Rock, Metal, Rock 'n' Roll a bla bla bla… Hodně časů strávím při poslechu Soundtracků – Hanz Zimmer a Two Steps from Hell mluví za vše.

Přátelé mě znají pod přezdívkou ScarFace nebo CHUCK... Především jako ScarFace_V8 – ScarFace protože mám hodně rád tento film a V8 protože mám rád Americké osmi-válcové motory.

Můj stroj. A ne – nemyslím Batmobile...

CPU: AMD A8 3870 3.0GHz Black Edition

GPU: AMD Radeon HD 7850 DC2 2GB DDR5

Deska: Gigabyte GA-A75M-UD2H

RAM: Kingston 8GB DDR3

Zdroj: Seasonic 500W

"I'm going to show the Arkham Knight what happens when he messes with my city!"

Tímto bych to chtěl zakončit... Pokud si mě chcete přidat do přátel – přidejte a přidám taky... Budu jenom rád...

Tak Ádios.

Založit herní BLOG