Uživatel nepřihlášen
Wayne Enterprises
RSS kanál blogu
Píše: Bruce Wayne - Rubrika: Blogy
Blog nevyjadřuje názor redakce Zing, více zde.
Wayne Enterprises

Recenze DLC: The Evil Within: The Executioner

Pondělí 8.6.2015 18:26 - Autor: Bruce Wayne
To se mi líbí

Recenze DLC: The Evil Within: The ExecutionerThe Executioner je v pořadí již třetím a zároveň posledním DLC rozšiřující hru. DLC jak nám bylo známé se mělo odehrávat z pohledu jedné dosti originální vymyšlené postavy známého jako Keeper, který pro nás v příběhu představoval nemalou výzvu. To vše se mělo odehrávat na kolekci sadistických map, ale původně by příběhové DLC od toho nikdo neočekával… já sám očekával něco jako bonusové rozšíření ve hře Resident Evil – Mercenaries.


Ve stopách ztracené dcery

DLC se odehrává až po všech událostech se Sebem a Kidnmanovou když společnost Mobius pročišťuje STEM. V rozšíření se vtělíte do bezejmené postavy řezníka, který byl připojen ke STEMu aby zde našel svojí dceru a poskládal její vzpomínky předtím než jí STEM úplně pohltí. Zde však získává vzhled samotného Keepera díky čemu získává i jeho schopnosti. Ve hře nebudeme mordovat zase tak nevinné lidi, ale jejich vyobrazení vytvořené STEMem z nočních můr testovacích subjektů, které na STEM byli připojeni dříve nebo těch co sem byli připojeni bezdrátově. Kromě toho mu budou stát v cestě staří známí nepřátelé/monstra z původní hry nebo ze dvou příběhových DLC odehrávajíc se z pohledu Kidmanové.


Prvky

Hra se výrazně liší od předchozího vzhledu a DLC tentokrát hrajeme z pohledu první osoby. Prvními zbraněmi, které můžeme využít jsou Keeperova známá gigantická palička na maso a miny. Kromě toho zde nechybí i exekuční animace kdy můžeme nepřítele po několika ranách popravit a k tomu občas i poslouží i pytel s mozky se zabodanými řeznickými háky, který sebou nosí. Animace poprav vypadá vypadá opravdu dobře. Během likvidace bossů se nám otvírají jejich zbraně takže třeba po porážce sadisty dostaneme motorovou pilu.


Během postupu se nám zpřístupní i tajné vedlejší mise po jejíž dokončení se nám odemknou zajímavé bonusy.

Keeper má v každém průchodu vlastní ukládací místnost a i možnost nákupu. Zde je možné z nasbíraných mincí z pobitých nepřátel, z beden či váz nakoupit a vylepšit různé věci jako třeba zvýšení životních funkcí, pevnosti štítu, rychlejším během. Kromě těchto možností je možné vylepšit i používané zbraně – jejich účinnost nebo kapacitu. Psal jsem zatím jediný způsob jak mince vydělávat, ale v každém průchodu se též zpřístupní brána do arény, ve které po pár kolech můžeme mince nafarmit.


Aréna

Aréna je klasická soubojová místnost ze které se na nějaký čas vymaníte z příběhové linky. Je velmi užitečná ne jenom pro pouhé naučení komb při mordování zrůdiček, ale i nafarmení mincí, které budeme používat ke koupi různých vylepšení jak samotné postavy tak zbraní. Nakupují se obvykle množství předmětů k použití a také jejich vylepšení k síle zranění nebo kapacita. Též se v aréně můžeme přiučit pár komb při používání zbraní nebo nepřítele prostě narvat do drtiče.


Všechna komba se nevztahují na úplně všechny zbraně – obvykle se opakují sekvence kdy keeper někomu rozdupne hlavu, rozmlátí ho paličkou nebo po přetáhnutím Keeperovým pytlem s mozky a následným odhození do někam…

Zakonačení

V DLC The Executioner budeme řádit a masakrovat něco po dobu více než jedné hodiny avšak arény dokáží být dosti chytlavé a ne jenom kvůli mincím, ale i kvůli zábavě se v ní vyřádíme více než jednou. DLC se dá koupit opět buď v rámci Season Passu a nebo na sTeamu za 4,99 což je při dnešním kurzu nějakých 137Kč což není špatné za nabízenou porci zábavy.


The Evil Within na PC, PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360 Hodnocení hry
Skóre hry 7 7/10
The Evil Within
» Více o hře
Líbí se mi
  • Nový pohled
  • Příběhová návaznost
  • Vylepšování
  • Arény
  • Zpracovaní násilí
Vadí mi
  • Krátké
  • Nepředstavuje větší výzvu pro hráče
  • Slabší příběh
Verdikt: Přes svojí novou stylizaci, DLC zůstalo zastíněno svými předchůdci. Tvůrcům však nešlo o překonání sebe sama, ale o to se důstojně ukončit hru a nechat nás vyhlížet díl druhý. Ti z Vás co koupili Season Pass DLC rozhodně stojí za vyzkoušení - třeba budete nadšení.
Tisk
Štítky: The Evil Within
Hodnocení:
( Zbývá 8 hlasů pro zveřejnění hodnocení ) Ohodnoťte článek kliknutím na hvězdičku.
 

Napsat nový komentář

Komentář k blogovému článku Recenze DLC: The Evil Within: The Executioner
Pro psaní musíte být přihlášen.
[+] Smajlíci
:gun: :-) 8-) ;-) :angry: :-D :lol: :dance: :thumbup: :shock: :-( :nah: :lala:
Bruce Wayne   1x   To nevím... Možná, že je na obzoru nějaká GOTY, ale myslím, že na tom ani tolik nezáleží, protože samotná hra jde na nějakých shopech koupit za 599kč a Season Pass vyjde na 20€ :-)Bruce Waynebruce-wayne24219    10.6.2015 20:49 Bruce Wayne

To nevím... Možná, že je na obzoru nějaká GOTY, ale myslím, že na tom ani tolik nezáleží, protože samotná hra jde na nějakých shopech koupit za 599kč a Season Pass vyjde na 20€ :-)

Ratos   1x   Tak to je slusny. Ted me fakt mrzi ze jsem to prodal. Doufam ze to vyjde v nejaky edici se vsema dlc.Ratosratos11417    10.6.2015 09:30 Ratos

Tak to je slusny. Ted me fakt mrzi ze jsem to prodal. Doufam ze to vyjde v nejaky edici se vsema dlc.

Bruce Wayne    Ratos: Díky :-) DLC jsou hodně povedená - první dvě rozšíření jdou bez jakýchkoliv hledání sběratelských předmětů projít tak za šest hodin (tři hodiny jedno) a Keeper se dá dohrát pod hodinu... Já u toho na první dohrání seděl asi dvě a půl hodiny :-DBruce Waynebruce-wayne24219    10.6.2015 08:35 Bruce Wayne

Ratos: Díky :-) DLC jsou hodně povedená - první dvě rozšíření jdou bez jakýchkoliv hledání sběratelských předmětů projít tak za šest hodin (tři hodiny jedno) a Keeper se dá dohrát pod hodinu... Já u toho na první dohrání seděl asi dvě a půl hodiny :-D

Ratos   1x   Bruce wayne- paradni recenze, asi si budu muset sehnat znova evil within. Ty dlc vypadaj dost dobre. .
Na kolik hodin ty vsechny dlc odhadem jsou?
Ratosratos11417
    10.6.2015 07:23
Ratos

Bruce wayne- paradni recenze, asi si budu muset sehnat znova evil within. Ty dlc vypadaj dost dobre. .
Na kolik hodin ty vsechny dlc odhadem jsou?

Ratos   1x   Satyr15 kamo vyhledej odbornou pomoc. Takovej ten pan v bilim plastu- par pilulek a hned ti bude na svete lip...Ratosratos11417    10.6.2015 07:19 Ratos

Satyr15 kamo vyhledej odbornou pomoc. Takovej ten pan v bilim plastu- par pilulek a hned ti bude na svete lip...

tokythor   2x   Satyr15, nie si ty tak trosku k. kot? Ak ta hra nezaujima, kvoli comu potom citas clanky, ktore sa jej tykaju? Ista forma masochizmu? Rad sa tyras? Robi ti to dobre? Alebo si len tak jednoduchy v hlavicke, ze ani nevies na aky clanok klikas... ;-)tokythortokythor36554    9.6.2015 20:17 tokythor

Satyr15, nie si ty tak trosku k. kot? Ak ta hra nezaujima, kvoli comu potom citas clanky, ktore sa jej tykaju? Ista forma masochizmu? Rad sa tyras? Robi ti to dobre? Alebo si len tak jednoduchy v hlavicke, ze ani nevies na aky clanok klikas... ;-)

Bruce Wayne   5x   Nevěřím svým očím! Sám mistr všech mistrů Satyr se nám vrátil aby okomentoval moje 'veledílo' na hru, kterou tolik nenávidí... A kvůli čemu vlastně? Připomeň mi to? Letterbox? NE... FPS Lock na 30? NE... Aha už vím - Nadměrná brutalita a padáním na kolena před "metr šedesát vysokým Japonským pošahaným fantasmagoristům". DLC příběh má - to samozřejmě a dokonce svým způsobem na příběh původní hry navazuje, ale důležité pro orientaci vůbec není. Sedmičku jsem dal z důvodu krátkosti a žádné výzvy v arénách a v postupu... Teď si půjdeme rozebrat, kterým dalším hrám jsem v článcích dal desítku - Ehm takže tu máme: Batman Arkham Asylum, Batman Arkham City, první Crysis a BioShock Infinite... Rly? To jsou jako vážně lejna všech lejn? Rambo: The Videogame si ty vtipálku hraj sám, akorát kurvení filmové značky.
A myslím, že to byl Edgar Cayce... nikoliv Casey a raději beru ten konec světa než tvá moudra :thumbup:
Bruce Waynebruce-wayne24219
    9.6.2015 15:24
Bruce Wayne

Nevěřím svým očím! Sám mistr všech mistrů Satyr se nám vrátil aby okomentoval moje 'veledílo' na hru, kterou tolik nenávidí... A kvůli čemu vlastně? Připomeň mi to? Letterbox? NE... FPS Lock na 30? NE... Aha už vím - Nadměrná brutalita a padáním na kolena před "metr šedesát vysokým Japonským pošahaným fantasmagoristům". DLC příběh má - to samozřejmě a dokonce svým způsobem na příběh původní hry navazuje, ale důležité pro orientaci vůbec není. Sedmičku jsem dal z důvodu krátkosti a žádné výzvy v arénách a v postupu... Teď si půjdeme rozebrat, kterým dalším hrám jsem v článcích dal desítku - Ehm takže tu máme: Batman Arkham Asylum, Batman Arkham City, první Crysis a BioShock Infinite... Rly? To jsou jako vážně lejna všech lejn? Rambo: The Videogame si ty vtipálku hraj sám, akorát kurvení filmové značky.
A myslím, že to byl Edgar Cayce... nikoliv Casey a raději beru ten konec světa než tvá moudra :thumbup:

Tessy94   2x   S délkou hry naprosto souhlasím. Rozhodně mi v tomto DLC chybí atmosféra předchozích DLC a samotného TEW. Jinak solidně napsaná recenze :)
Satyr15: Dost se mi na tobě líbí, že takhle veřejně pochválíš dobrého recenzenta. A ohledně té 7? Já bych to tak dramaticky neviděl. Změna je život a autor určitě ví proč to tak ohodnotil. Jinak jestli se ti nelíbí jeho ohodnocování her, tak nerej a drž hubu ty lejno ;) Proč by proboha měl recenzovat Rambo The Video game? ! : O Pochybuji, že by se k tomu snížil, ale spíš to čekám od tebe když jsi na to tak natěšenej :) Jinak než se do mě pustíš nějakým pořádně drtivým komentářem.... ok mám jenom tři články z toho je jeden totální sračka vím, ale začal jsem chvíli zpátky a na chvíli se odmlčel, takže nemám toho tolik napsanýho co by mohl tak dobrý uživatel a čtenář blogů komentovat nějakými kvalitními komenty :D Jinak jestli si chceš na mě vybít nějakou zakomplexovanost, tak směle do toho...je mi to jedno. Těším se na naší diskuzi Čau!
Tessy94tessy9431994
    9.6.2015 14:52
Tessy94

S délkou hry naprosto souhlasím. Rozhodně mi v tomto DLC chybí atmosféra předchozích DLC a samotného TEW. Jinak solidně napsaná recenze :)
Satyr15: Dost se mi na tobě líbí, že takhle veřejně pochválíš dobrého recenzenta. A ohledně té 7? Já bych to tak dramaticky neviděl. Změna je život a autor určitě ví proč to tak ohodnotil. Jinak jestli se ti nelíbí jeho ohodnocování her, tak nerej a drž hubu ty lejno ;) Proč by proboha měl recenzovat Rambo The Video game? ! : O Pochybuji, že by se k tomu snížil, ale spíš to čekám od tebe když jsi na to tak natěšenej :) Jinak než se do mě pustíš nějakým pořádně drtivým komentářem.... ok mám jenom tři články z toho je jeden totální sračka vím, ale začal jsem chvíli zpátky a na chvíli se odmlčel, takže nemám toho tolik napsanýho co by mohl tak dobrý uživatel a čtenář blogů komentovat nějakými kvalitními komenty :D Jinak jestli si chceš na mě vybít nějakou zakomplexovanost, tak směle do toho...je mi to jedno. Těším se na naší diskuzi Čau!

Satyr15    přišel jsem se podívat na 10 a co nevidím 7 ! Jak si to jako představuješ ? Tvoje vždy ze všech stran, dimenzí a barvitosti neuvěřitelně nedoceněné recenze, které by bral kdejaký redaktor jako svůj vlastní výtvor. A najednou 7 ? ! Po třech nejlepších hrách v historii je ta čtvrtá jen 7 ? Edgar Casey měl pravdu končí svět, tvl peklo se otevřelo, mrtví vztávají z hrobů a Ježíš se navrátil soudit hříšníky. Nový pohled, příběhová návaznost a sedmička jak čert. To je strašné zklamání. Nechápu že není víc recenzentů jako jsi ty, přeci fajnšmekr co rozdává maximální hodnocení každému hernímu lejnu se jen tak nevidí. Mimo to uděláš mi alespoň radost tím že zrecenzuješ Rambo The Video game ? Ať má taky nějakou tu 10 a doporučení od nejlepšího recenzenta v Evropě. Věřím že by se rázem zvedl ze dna, a překonal by v prodejích GTA V během 3-4 hodin.Satyr15satyr1517153    9.6.2015 03:45 Satyr15

přišel jsem se podívat na 10 a co nevidím 7 ! Jak si to jako představuješ ? Tvoje vždy ze všech stran, dimenzí a barvitosti neuvěřitelně nedoceněné recenze, které by bral kdejaký redaktor jako svůj vlastní výtvor. A najednou 7 ? ! Po třech nejlepších hrách v historii je ta čtvrtá jen 7 ? Edgar Casey měl pravdu končí svět, tvl peklo se otevřelo, mrtví vztávají z hrobů a Ježíš se navrátil soudit hříšníky. Nový pohled, příběhová návaznost a sedmička jak čert. To je strašné zklamání. Nechápu že není víc recenzentů jako jsi ty, přeci fajnšmekr co rozdává maximální hodnocení každému hernímu lejnu se jen tak nevidí. Mimo to uděláš mi alespoň radost tím že zrecenzuješ Rambo The Video game ? Ať má taky nějakou tu 10 a doporučení od nejlepšího recenzenta v Evropě. Věřím že by se rázem zvedl ze dna, a překonal by v prodejích GTA V během 3-4 hodin.

O autorovi blogu

Bruce Wayne
Bruce Wayne
Muž, 22 let, České Budějovice

Vítejte na mém profilu!

Jmenuji se Bruce Wayne – jsem miliardář, playboy a filantrop.

Jsem vlastníkem firmy zvané Wayne Enterprises – tedy blog zde na zingu... Píši zde recenze, články a další možné. Ale co píšu to píšu, baví mě to a rád debatuji :-) . Mám svůj názor a rád se o něj dělím.

Jsem hráč co vyrostl spíše na konzoli a to na PS One a PS2… PS3 vystřídali rovnou dva počítače a nyní to kombinuji s hraním na PS4.

"I made a promise on the grave of my parents that I would rid this city of the evil that took their lives"

Tak jo...

Myslím, že nemá cenu vypisovat co všechno mne baví… Zjistil jsem, že poslední dobou se to dost často mění protože vychází stálé nové a nové věci. U her se však stejně pokusím něco vypsat. Vypsal bych nějaký ten žebříček, ale určit jeho pořadí bych musel svést velký souboj sám se sebou…

Mezi mé nejoblíbenější herní díla patří: Batman Arkham Universe, Série Metal Gear Solid, Mass Effect, Zaklínač, Resident Evil/Biohazard a takový jeho odkaz The Evil Within, Crysis, The Last of Us, Uncharted, Max Payne, Bioshock, Deus Ex, Assassin's Creed, Until Dawn… Takže vidíte je toho vážně dost a i víc co jsem zde nenapsal (třeba Old Schoolovky). Samozřejmě to není ani nijak seřazené – vypsal jsem hry co mi zrovna prošli hlavou. Rád hry kupuji a jsem krabičkář…

Z knih a komiksů: nejraději preferuji Batmana, Zaklínače, Pána prstenů, Metro 203_ a jiné.

Filmy a seriály: U filmů se též nejde nějak rozhodnout… Jsou jich kvanta, ale mezi ty nej patří Bondovky, Tarantinovky (žánry sámy o sobě), mafiánské filmy, Sci-fi/Fantasy, Horory, nebo filmy o přežití v postapo světě (Mad Max). V seriálech už však mám svůj Top č. 1 a tím je Britský seriál Červený Trpaslík! A pak už se to veze na The Walking DEAD, Gotham, Dexter, Preacher, Lucifer, South Park, Arrow, Spartacus a stovka dalších. Taky dost ujíždim na trilogii Evil Dead a jeho seriálová verze je dost velkým překvápkem...

"We have been here before. We watch your petty world slumbering. You cannot defy the cold of our steel. You can only surrender."

- King of the Wild Hunt

Muzika: Vyrůstal jsem na německé kapele RAMMS+EIN a na starých klasikách ze staré školy jako Deep Purple, AC/DC, Black Sabbath (Ozzy), Rob Zombie a jiné. Též do mých klasik spadá i Johnny Cash. Preferuji tedy Rock, Metal, Rock 'n' Roll a bla bla bla… Hodně časů strávím při poslechu Soundtracků – Hanz Zimmer a Two Steps from Hell mluví za vše.

Přátelé mě znají pod přezdívkou ScarFace nebo CHUCK... Především jako ScarFace_V8 – ScarFace protože mám hodně rád tento film a V8 protože mám rád Americké osmi-válcové motory.

Můj stroj. A ne – nemyslím Batmobile...

CPU: AMD A8 3870 3.0GHz Black Edition

GPU: AMD Radeon HD 7850 DC2 2GB DDR5

Deska: Gigabyte GA-A75M-UD2H

RAM: Kingston 8GB DDR3

Zdroj: Seasonic 500W

"I'm going to show the Arkham Knight what happens when he messes with my city!"

Tímto bych to chtěl zakončit... Pokud si mě chcete přidat do přátel – přidejte a přidám taky... Budu jenom rád...

Tak Ádios.

Založit herní BLOG