Uživatel nepřihlášen
Wayne Enterprises
RSS kanál blogu
Píše: Bruce Wayne - Rubrika: Blogy
Blog nevyjadřuje názor redakce Zing, více zde.
Wayne Enterprises

Recenze: Batman Arkham Knight – Strach nad Gothamem

Neděle 30.8.2015 18:12 - Autor: Bruce Wayne
To se mi líbí

Recenze: Batman Arkham Knight – Strach nad GothamemBatman Arkham Knight je venku již od 23. června 2015 kdy oficiálně vyšel pro platformy PC, PS4 a X-Box One. Celkově pro všechny platformy byli odloženy limitované edice hry někdy na začátek července. Tohle by se ještě překousnout dalo, ale co čekalo PC verzi bylo velmi zneklidňující. Vzhledem k špatné optimalizaci, negativním uživatelským ohlasům byla PC verze hry stažena z prodejů na neurčito…

Recenze PS4 verze


Tohle bude dlouhá noc…

Gothame – tohle je vaše poslední varování! Opusťte město nebo vypustím vaše největší děsy.“ ScareCrow se vrací do Gothamu a sjednocuje veškeré padouchy z Gothamského podsvětí aby jednou pro vždy skoncovali s Temným rytířem. ScareCrow chce v Gothamu odpálit chemickou bombu jeho nového Toxinu. Ale to není vše! Jak slunce zapadne a Gotham zahalí tma, vynoří se ze stínů nové hrozby. Takové, které dají Batmanovi pořádně zabrat. Z popela Arkhamu se vynoří nový padouch, který o Batmanovi ví mnohem víc než je možné… Batman o něm naopak ví pouhé minimum, pouze jméno – Arkham Knight.


Po dlouhém roce klidu už to vypadalo, že zločinnost kompletně vymizela a už to vypadalo, že Bruce Wayne může pověsit Netopýrskou kápi na hřebík. Opak byl však pravdou a zločinci ve stínech spřádali plány na Batmanovo definitivní odstranění. Už jenom stačilo čekat až někdo zmáčkne spoušť.

Ukážu Arkham Knightovi co se stane když si bude zahrávat s mým městem!
Ukážu Arkham Knightovi co se stane když si bude zahrávat s mým městem!

ScareCrow vyslal své varování - šest miliónů lidí bylo evakuováno během 24 hodin a policie ztratila kontrolu nad celým městem. Gotham City se stává šíleným a zvráceným hřištěm kde je policie naprosto bezmocná. Nezbývá nic jiného než nažhavit netopýří signál a žádat o pomoc Temného rytíře. ScareCrow a jeho silný spojenec nebudou jedinými kdo Batmanovi zavaří a postaví se proti Harley Quinn, Two-Faceovi, Penguinovi, Riddler a spoustě dalších padouchů rozhodnutých se navždy zbavit Netopýra. Čeká ho velmi vyčerpávající a emocemi nabitá cesta za poznáním - KDO JE ARKHAM KNIGHT?


Batman se nepostaví pouze proti ScareCrowovi a jeho armádě strojů vedené Arkham Knightem. Temného rytíře totiž čeká výlet do samotného nitra sama sebe, kde se utká se svým největším strachem.

Ivy též v příběhu sehraje důležitou roli...
Ivy též v příběhu sehraje důležitou roli...

DLC Harley Quinn

Jedná se o kratičké (přibližně na půl hodiny) prequelové DLC odehrávající se na policejní stanici v Blüdhaven. Převezmete kontrolu nad postavou Jokerovy věrné společnice (čtěte milenky) při pokusu o vysvobození její nelepší přítelkyně Poison Ivy z vězeňské cely. Střetnete se s haldou policistů, kteří vám Ivy nevydají jen tak zadarmo a nakonec se na scénu dostaví i samotný Nightwing.


Ke spuštění tohoto DLC nedochází automaticky jako to bylo s Catwoman v Akrham City. DLC se spouští v menu v nabídce Arkham Episodes kam budou připadávat další taková příběhová DLC.

Vedlejší úkoly

Začal bych králem vedlejších úkolů využitým ve všech Arkhamovských hrách a tím je Riddler. Ten se chce Batmanovi pomstít za ponížení, které mu v Arkham City uštědřil. Riddler tentokrát unesl Catwoman a Batman jí nutně musí dostat z jeho spárů. Připravil si pro nás různé úkoly, ke kterých využijeme především Batmobile – jedná se totiž o závodní dráhy, kde naším největší protivníkem je čas. Kromě toho je město opět plné trofejí, odkazů k analyzování a nebo lidí k záchraně. Abychom je byli schopni najít je důležité hledat Riddlerovi poskoky a dolovat z nich důležité informace. Samozřejmě, že některým fanouškům k analyzování bude stačit už jenom pohled na nějaké objekty aby v nich neviděli odkazy.



Kromě Riddlerovo výzev budeme zasahovat do případů tajemných vražd, hasičských stanic v plamenech, překupníky se zbraněmi nebo do bankovních loupeží.

Gotham City a novinky

Město Gotham se zase rozrostlo. Celková rozloha nám nabízí tři ostrovy z celkových šesti, které Gotham City nabízí. I když proběhla evakuace, město není kompletně opuštěné. Lidé, kteří zde zůstali jsou různí spolčení poskoci starých známých padouchů. Celé město ovládají gangy, toulají se, jezdí zde v autech a dokonce zde probíhají i honičky s policií. Civilistů zde potkáme minimum… Ze slov vývojářů „Nechceme aby Batman při nehodě zničil kombík prchající rodiny z Gothamu.“.



Mimo jiné je město plné Easter Eggů, které se hledají složitěji… Další máme na očích prakticky po celém městě – stačí se jen dívat nebo poslouchat. Často jde o odkazy na jiné komiksové hrdiny nebo záporáky.

Celé město je přímo uzpůsobeno pro fanoušky velmi chtěnou novinku a to pro Batmobile. Stroj, tedy spíše tank, který je ve vysoké rychlosti schopen projet slabšími překážkami. Batmobile podle oficiálních informací nabídne výkon o 1,200 koňských sil s přídavným spalováním Nitro-methanu a má elektromagnetické vystřelovací sedadlo, které dokáže Batmana vymrštit vysoko nad budovy Gothamu. Kromě toho disponuje obrovskou palebnou silou počínajíc 60 mm kanonem, Vulcan gun neboli rotační kulomet, naváděné střely zaměřované laserem a kanon s gumovými projektily pro nesmrtící eliminaci nepřátel. Tady jistě tvůrci čerpali ze stroje, který nám byl představen v Millerově úžasném komiksu Návrat Temného Rytíře.

Pursuit Mode
Pursuit Mode
Battle Mode
Battle Mode

Batman se v tomto díle stává nelítostnějším a násilnějším kdy např. při výslechu nevyhrožuje pouze zlámáním kostí v těle… Tentokrát už rovnou láme. Dokonce i jako výhrůžku využívá plně rozpálené hnací kolo Batmobilu.


Pro Batmobile, který disponuje takovou palebnou silou těžko hledat protivníka jelikož Batman nezabijí. Jsou tu tedy klasické vozy ovládané lidmi, které se dají zneškodnit, ale neodpálit naváděnou střelou. To pro co jsou tyto zničující zbraně užitečné je pro tanky a ty nejsilnější stroje, proti kterým bude Batman stát… Jsou totiž ovládané na dálku samotných Arkham Knightem.

Vylepšením prošel i Batoblek. Klasický z Arkham Asylum a Akrham City vystřídal nový, konkrétně ve verzi 8.03, který je plně kompatibilní s Batmobilem, umožňuje Batmanovi lepší pohyblivost, létat mnohem výše, dále a déle (především při glidingu). Díky tomuto High Tech Batobleku mu přibyla nová schopnost – díky lepší pohyblivosti dokáže praktikovat možnost zvanou „Fear Takedown“, díky kterému je schopen z nenápadného útoku na jedince v krátkém momentu sundat tři až pět protivníků.

BatSuit v8.04
BatSuit v8.04

Easter Eggs

Jak jsem psal výše – město je plné Easter Eggů k nalezení. Některé EE najdeme snadno v rámci plnění úkolů (především Riddlevo výzev). Další jsou zde jen pro potěšení fanouškova oka či sluchu. Hodlám zde pár Easter Eggů vypsat takže pokud si rádi EE vyhledáváte sami pak tuto část přeskočte.

Každá z Arkhamovských her obsahovala spoustu Easter Eggů, které neodkazovali pouze na různé postavy a události, ale i budoucnost kdy každá hra už od Arkham Asylum předpovídala svého nástupce.

Easter Eggy, které jsou snadno k nalezení bývají veliké společnosti, kluby nebo obchůdky v Gothamu jako třeba Queen Industries, Lex Corp, Black Canary Club, obchůdek s kouzelnickými potřebami Zatanny a další… Jiné jsou schované i v některých domech jako třeba odkaz na Solomona Grundyho.

Z odposlechu můžeme objevit odkazy na postavy Flashe a Supermana. Dokonce si na záznamníku ve Wayneově kanceláři můžeme poslechnout zprávy od Lex Luthora, který má s Wayne Enterprises rozjetý nějaký obchod nebo zprávu od Katherine Kane známou jako Batwoman. Kromě toho může slyšet na začátku hry pisničku "Only You" z roku '55 od americké kapely The Platters. Zde šlo odkaz na Arkham City kde jí v závěrečných titulkách zpíval Joker.

Nacházíme zde i ty opravdu malé Easter Eggy jako např. knihu Alice in Wonderland (Alenka v říši divů), Flying Graysons, Wonder Woman, Birds of Prey, Wild Cat, Gray Ghost a spousta dalších.

Prvky, Upgrade, hračky a Dual play

Předchozí díly nabízely jednoduchý RPG systém kdy jsme si z přidělených bodů za každý nový level vybrali jedno z vylepšení a ani zde nechybí podobný prvek avšak sběr Expů poněkud pokročil. Samozřejmě, že budou chodit za každý nový level, ale tentokrát je dostanete třeba i za plnění hlavních i vedlejších úkolů (za jeden úkol můžete dostat od jednoho po čtyři body). „Strom“ vylepšení nabízí opravdu mnoho možností od vylepšení hraček, Batobleku, přes souboje, Batmobil a jeho palebnou sílu.


Vrací se nám náš starý známý detektivní režim, který zde využijeme mnohem více jak v předchozích dílech. Využívat ho nebudeme pouze k odhalení pozic nepřátel, ale také pro detektivní práci při ohledávání mrtvol apod.

Hračky též dostaly pár novinek a i když jich nepřibilo tolik tak staré disponují úplně novými funkcemi. Vrací se starý známý výbušný gel nyní s možností vystřelení slabší dávky na nepřítele. Dále tu máme klasické Batarangy, Batclaws, kouřové a ledové granáty, elektrické střely nebo Line Launcher. Opravdovými novinkami je Voice syntesizer, který dokáže díky záznamu hlasu vyslat falešné rozkazy vojákům a nalákat je do nastražené pasti. Další takovou hračkou je Hackovací zařízení, které sice známe z původních dílů, ale dostala novou funkci jako hacknutí nepřátelských strojů nebo jejich přímé oslepení avšak na krátký čas a pouze v omezeném množství.

Další novinkou je tzv. Dual play, díky kterému budeme v soubojích střídat mezi spojenci, kteří jsou nám náhodou po boku – Catwoman, Robin a Nightwing. Kromě hraní za ně můžeme při plně nabitém indikátoru využít úžasných zakončovacích komb spoluprací obou hrdinů. Nápad je to skvělý, ale očekával jsem, že mezi postavami budeme moci přepínat i ve Free Roam.

Mód výzev

Ve všech dílech Arkhamovské trilogie/quadrologie jsme měli možnost zahrát si různé soubojové i predátorské výzvy. Nechybí to ani zde. Mód nazvaný AR Challenge (Augmented Reality Challenge) je pozměněný a vylepšený. Nachází se tu klasické predátorské i soubojové výzvy, ale novinkou jsou výzvy s Batmobilem probíhající na různých mapách od Ridlerových dráh po prozatímní PS4 exkluzivitu ScareCrow Nightmare.

ScareCrow Nightmare
ScareCrow Nightmare

Veškeré výzvy, které odemkneme a a zároveň odehrajeme mají velikou váhu i pro body vylepšení. Za jejich splnění na tři hvězdičky dostaneme vždy jeden bod pro vylepšení. Některé výzvy nám dávají body i pouze za to, že je vůbec dokončíme. U některých výzev je to jako dostat bod zadarmo… Jiné jsou zase poněkud těžší až frustrující.

Ovládání

Ovládání se tolik nezměnilo… Tedy s PC verzí se pro soubojový režim tolik neliší a pro boj budeme stále využívat dvě tlačítka (čtvereček a trojúhelníček). Ale tentokrát tohle stačit nebude jelikož nepřátelé prošli změnou tak si na ně musíme dát větší pozor. Budeme muset často využívat omráčení kápí (kroužek) na silnější a obrněnější nepřátelé jejichž obranou neprojdeme ani kdybychom chtěli. Změnili i taktiku a nebojí se proti vám rozběhnout a v běhu Batmana sestřelit k zemi. Proti tomu je záchrana hozením rychlého Batarangu a sejmout ho.

Nechybí zde ani indikátor maximálních komb kdy následně po jeho naplnění můžeme můžeme využít speciální TakeDown tedy sejmutí nepřítele nebo jeho odzbrojení až po sejmutí několika ležících protivníků Batarangem.

Po třech PC verzích mi z počátku mi dělal problém zvyknout si na inventář uzpůsobený pro PS4 verzi. Pro vybrání musíme otevřít kruh, ze kterého si vybereme to co zrovna potřebujeme. Pro jejich rychlé použití v boji je budeme muset mít vybrané a nebo využít zkratky uzpůsobené pro ovladač.


Grafických vzhled hry a optimalizace

Jak jsem psal výše – ke hře jsem se dostal před nedávnem… přesněji se datovalo 13. srpna kdy jsem si kupoval Batmanovskou Limitovanou edici konzole PS4. V aktualizacích jsem si všiml updatu opravující stabilitu hry. S počátečními problémy jsem se tedy nesetkal a tak hru budu hodnotit v aktuálním stavu.

Hra běží na teď už zastaralém a přesto skvělém Unreal Enginu 3. Vývojáři si tímto enginem vážně pohráli – vzhled Gothamu, objektů, odlesky, déšť nebo postavy obsahující více polygonů jak celý ústav ze hry Arkham Asylum. Grafika tedy vypadá úchvatně. Samotná konzole a tak i hra zvládá pouze Full HD a tedy rozlišení 1920x1080 avšak ve velmi stabilních 30 snímků za sekundu. Oproti PC verzi je možné si všimnout pár rozdílů (Samozřejmě až na nVidia PhysX)… Postavy vypadají stejně, ale rozdíl najdete např. ve vlasech kdy na PC vypadají jako by byli normálně z pramínků vlasů a jsou zaostřené kdežto na PS4 by to bylo podobné, ale jsou poněkud rozmazané.



Za celé hraní jsem nenarazil na jakýkoliv propad snímků za sekundu avšak na pár bugů ano. Tyto vady na kráse se obvykle, ale v menším množství projevovaly při zakončovacích kombech kdy se postava nakrátko ztratila v podlaze. Všiml jsem si toho pouze párkrát během hraní… Nic co by mne mělo otrávit.

Zakončení a moje pocity

Batman Arkham Knight je důstojným zakončením Arkhamovských her, které by neměl vynechat žádný správný fanoušek Netopýřího hrdiny. Zažijete zde ty nejtěžší a i přímo šokující situace, které budou nahlodávat Batmanovu psychiku. Hra dokázala jedinečně vtáhnout do děje i do samotné postavy kdy jste si představovali sebe jako Batmana. Zatímco mi hra sdělila informaci, že mám zkompletovanou hru na 97% a vydával jsem se na poslední misi, která vše rozhodne uvědomil jsem si že po šesti letech, čtyrech výborných hrách a stovkách nahraných hodin je tohle konec... Že už se může jednat o poslední Batmanovskou hru – slza ukápla.

Hrou jsem na Hard obtížnost se splněnými vedlejšími úkoly se sto procentní kompletizací prošel přibližně za 52 hodin.


Batman: Arkham Knight na PC, PS4, Xbox One Hodnocení hry
Skóre hry 10 10/10
Batman: Arkham Knight
» Více o hře
Líbí se mi
  • Silný příběh
  • Důstojné zakončení
  • Batmobile a jeho využívání v úkolech
  • Veliké otevřené město
  • Promyšlené vedlejší úkoly
  • Silné momenty
  • Padouši
  • Inovace
  • Grafika
Vadí mi
  • ???
Tisk
Hodnocení:
( Zbývá 8 hlasů pro zveřejnění hodnocení ) Ohodnoťte článek kliknutím na hvězdičku.
 

Napsat nový komentář

Komentář k blogovému článku Recenze: Batman Arkham Knight – Strach nad Gothamem
Pro psaní musíte být přihlášen.
[+] Smajlíci
:gun: :-) 8-) ;-) :angry: :-D :lol: :dance: :thumbup: :shock: :-( :nah: :lala:
Montak   1x   Bruce Wayne: Já se hrozně lekl jak vyskočil. Ale jo je to super... Celá hra je super.Montakmontak22470    12.10.2015 21:13 Montak

Bruce Wayne: Já se hrozně lekl jak vyskočil. Ale jo je to super... Celá hra je super.

Bruce Wayne   1x   Montak: Nejlepší je to v Jokerovo podání v NG+ "This is How it Happend. This is How the Joker Died. " :-DBruce Waynebruce-wayne24219    12.10.2015 20:36 Bruce Wayne

Montak: Nejlepší je to v Jokerovo podání v NG+ "This is How it Happend. This is How the Joker Died. " :-D

Montak   1x   Bože já miluju tu větu na začátku. "This is how it happened. This is how the Batman died" :lol: :lol: :lol:Montakmontak22470    12.10.2015 18:48 Montak

Bože já miluju tu větu na začátku. "This is how it happened. This is how the Batman died" :lol: :lol: :lol:

Strec    Bruce Wayne: Já ty expy v Batmanovi vůbec neřešil :D. Jak to padlo, tak to padlo. :DStrecstrec4311    4.9.2015 19:37 Strec

Bruce Wayne: Já ty expy v Batmanovi vůbec neřešil :D. Jak to padlo, tak to padlo. :D

Bruce Wayne    Strec: Rozhledny jsou sice typické, ale když se ti město dělí třeba do 5/5 tak by na každou pětinu stačila jedna rozhledna. Všechny AC jsem do příchodu Unity dohrál na 100% synch. Jsem na to takovej puntičkář... I když bych to teď zapnul tak bych dosbíral těch 50 zbývajících truhel a pak to znechuceně vypnul protože je tam dalších padesát vedlejšáků, které sám neuděláš a už je neuděláš ani z důvodu, že už to nikdo nehraje. Takže si radši zahraji padesát opakujících se úkolů, které je vůbec možné splnit... Hlavně v Batmanovi není jediným cílem dobít základnu, ale je to i rychlejší cesta pro sběr Expů.Bruce Waynebruce-wayne24219    4.9.2015 00:27 Bruce Wayne

Strec: Rozhledny jsou sice typické, ale když se ti město dělí třeba do 5/5 tak by na každou pětinu stačila jedna rozhledna. Všechny AC jsem do příchodu Unity dohrál na 100% synch. Jsem na to takovej puntičkář... I když bych to teď zapnul tak bych dosbíral těch 50 zbývajících truhel a pak to znechuceně vypnul protože je tam dalších padesát vedlejšáků, které sám neuděláš a už je neuděláš ani z důvodu, že už to nikdo nehraje. Takže si radši zahraji padesát opakujících se úkolů, které je vůbec možné splnit... Hlavně v Batmanovi není jediným cílem dobít základnu, ale je to i rychlejší cesta pro sběr Expů.

Strec    Bruce Wayne: Podobny úkoly se táhnou s AC serií pořád, to už je prostě standart... a třeba ty rozhledny jsou pro AC typické. Navíc ty úkoly nemusíš hrát, aby jsi měl zakončení hry, ale jen kvůli odměnám, zážitku (třeba ty coop mise a detektivní práce mě třeba bavili) a těm 100%. A truhly jsou collectables ne vedlejšák. U batmana taky můžu sbírat trofeje.
Ale to, co předvedli v Batmanovi s vedlejšákama, to je velkej krok zpět, opravdu tupy natahování příběhu i hry... pokud chci dohrát hru, tak to musím zkousnout a dohrát.
Strecstrec4311
    4.9.2015 00:15
Strec

Bruce Wayne: Podobny úkoly se táhnou s AC serií pořád, to už je prostě standart... a třeba ty rozhledny jsou pro AC typické. Navíc ty úkoly nemusíš hrát, aby jsi měl zakončení hry, ale jen kvůli odměnám, zážitku (třeba ty coop mise a detektivní práce mě třeba bavili) a těm 100%. A truhly jsou collectables ne vedlejšák. U batmana taky můžu sbírat trofeje.
Ale to, co předvedli v Batmanovi s vedlejšákama, to je velkej krok zpět, opravdu tupy natahování příběhu i hry... pokud chci dohrát hru, tak to musím zkousnout a dohrát.Komentář byl autorem naposledy upraven 4.9.2015 00:20

Původní verze před úpravami:Bruce Wayne: Podobny úkoly se táhnou s AC serií pořád, to už je prostě standart... a třeba ty rozhledny jsou pro AC typické. Navíc ty úkoly nemusíš dohrát do konce, aby jsi měl zakončení hry, ale jen kvůli těm 100%. Ale to, co předvedli v Batmanovi, to velkej krok zpět, opravdu tupy natahování příběhu i hry... pokud chci dohrát hru, tak to musím zkousnout a dohrát.

Bruce Wayne    Strec: Jasné... Já to chápu... myslím, že kdybych to asi hrál vícekrát než zatím 2x (Příběh a NG+) tak bych na to měl stejný názor jako ty... Ale i tak mi třeba v Unity přišli daleko horší... Od vydání do dneška jsem tu hru nedohrál neboť jsem po těch vedlejšácích byl tak otráven, že mne to přestalo bavit... To byli šílené natahovací vedlejšáky... Najdi 400 truhel, které jsou zamčeny ve třech obtížnostních stupních, doprovoď mne támhle, ukradni tohle, zmapuj si okolí na tuceti zbytečných rozhlednách, dementní anomálie a podobně... :-DBruce Waynebruce-wayne24219    3.9.2015 22:28 Bruce Wayne

Strec: Jasné... Já to chápu... myslím, že kdybych to asi hrál vícekrát než zatím 2x (Příběh a NG+) tak bych na to měl stejný názor jako ty... Ale i tak mi třeba v Unity přišli daleko horší... Od vydání do dneška jsem tu hru nedohrál neboť jsem po těch vedlejšácích byl tak otráven, že mne to přestalo bavit... To byli šílené natahovací vedlejšáky... Najdi 400 truhel, které jsou zamčeny ve třech obtížnostních stupních, doprovoď mne támhle, ukradni tohle, zmapuj si okolí na tuceti zbytečných rozhlednách, dementní anomálie a podobně... :-D

Strec    Mě ty vedlejšáky přišli právě totožné s UBI hrama. Jsou docela dobry, ale jednou dvakrát stačí, 3 až 4x se ještě dá a pak už je to opravdu nuda. Tohle mi k Batmanovi nesedlo, dřív ty "mimo hlavní linii ukoly" byly takové konzistentní, měl jsem pocit, že funguju v živoucím a individuálním světě. Tady to pro mě po několikátém vidění stejného úkolu napadlo... hmm zase stejnej úkol, iluze živoucího města je tatam a jsem zase ve hře jako v každé druhé hře s otevřeným světem (naplnit mapu úkolama, aby nebyla prázdná) . Ve skutečnosti tam je asi 14 vedlejšáků, které člověk musí k dokončení opakovat dokud prostě neskončí, jen první a poslední je většinou originální (skoro jako na otázku kolik si měl piv? Dvě, první a poslední a mezitím se nepočítá) . Naštěstí některy úkoly byli kratší a některé byli i víceméně originální, ale zhruba půlka byla nepřiměřeně dlouhá a nehodná batmana... laciné a už okoukané natahování doby ala UBI.Strecstrec4311    3.9.2015 15:31 Strec

Mě ty vedlejšáky přišli právě totožné s UBI hrama. Jsou docela dobry, ale jednou dvakrát stačí, 3 až 4x se ještě dá a pak už je to opravdu nuda. Tohle mi k Batmanovi nesedlo, dřív ty "mimo hlavní linii ukoly" byly takové konzistentní, měl jsem pocit, že funguju v živoucím a individuálním světě. Tady to pro mě po několikátém vidění stejného úkolu napadlo... hmm zase stejnej úkol, iluze živoucího města je tatam a jsem zase ve hře jako v každé druhé hře s otevřeným světem (naplnit mapu úkolama, aby nebyla prázdná) . Ve skutečnosti tam je asi 14 vedlejšáků, které člověk musí k dokončení opakovat dokud prostě neskončí, jen první a poslední je většinou originální (skoro jako na otázku kolik si měl piv? Dvě, první a poslední a mezitím se nepočítá) . Naštěstí některy úkoly byli kratší a některé byli i víceméně originální, ale zhruba půlka byla nepřiměřeně dlouhá a nehodná batmana... laciné a už okoukané natahování doby ala UBI.

Bruce Wayne    Strec: Tak já to neberu jako útok... Samozřejmě... To by ses do mne musel pustit trochu jinak... Ehm - stačí se podívat do komentů pod mé jiné články, kde byli někteří jedinci až moc chytří a nedalo se nimi na ničem domluvit... Samozřejmě jejich názor beru, ale když ti napíšou 20 komentářů o tom, že on jediný z celého lidstva má pravdu, má problém s tebou samým a všude to zvýrazňuje tak to už problém mám :-D my dva vedeme prostě slušnou konverzaci.
Já chápu co mi říkáš a snad jsem i mohl ty úkoly víc rozepsat, ale v momentu co jsem tohle psal se mi honilo hlavou, že napíšu krále veldejšáků, ale zbytek ať si lidi pohledají samy...
Někoho ty vedlejšáky prostě nebavili, někoho zas ano... Ohledně kapitánů, věží, vozidel a min - Batman je přece ve válce... Gotham je okupován a Batman ho musí získat zpět... Takhle nějak války probíhají...
K průběhu vedlejšáků s Two-Facem a Penguinem - tady zase musíš Bosse prostě nasrat aby se sám ukázal a postavil se ti a kolikrát Joker do toho, který to kolikrát tak dobře osvěžil :-D
Když to takhle vezmu tak mne nejvíc štvou vedlejšáky v AC Unity, které jsem díky tomu do dnes nedohrál z důvodu, že chci mít vše na 100%, ale v tomhle případě ti to ty vedlejšáky vůbec nedovolí... Kromě toho je tam zbytečně nucená kooperace, ale jen na okraj konverzace... Ale na rozdíl od Unity - Batman jde v klidu dohrát :-)
Bruce Waynebruce-wayne24219
    3.9.2015 09:39
Bruce Wayne

Strec: Tak já to neberu jako útok... Samozřejmě... To by ses do mne musel pustit trochu jinak... Ehm - stačí se podívat do komentů pod mé jiné články, kde byli někteří jedinci až moc chytří a nedalo se nimi na ničem domluvit... Samozřejmě jejich názor beru, ale když ti napíšou 20 komentářů o tom, že on jediný z celého lidstva má pravdu, má problém s tebou samým a všude to zvýrazňuje tak to už problém mám :-D my dva vedeme prostě slušnou konverzaci.
Já chápu co mi říkáš a snad jsem i mohl ty úkoly víc rozepsat, ale v momentu co jsem tohle psal se mi honilo hlavou, že napíšu krále veldejšáků, ale zbytek ať si lidi pohledají samy...
Někoho ty vedlejšáky prostě nebavili, někoho zas ano... Ohledně kapitánů, věží, vozidel a min - Batman je přece ve válce... Gotham je okupován a Batman ho musí získat zpět... Takhle nějak války probíhají...
K průběhu vedlejšáků s Two-Facem a Penguinem - tady zase musíš Bosse prostě nasrat aby se sám ukázal a postavil se ti a kolikrát Joker do toho, který to kolikrát tak dobře osvěžil :-D
Když to takhle vezmu tak mne nejvíc štvou vedlejšáky v AC Unity, které jsem díky tomu do dnes nedohrál z důvodu, že chci mít vše na 100%, ale v tomhle případě ti to ty vedlejšáky vůbec nedovolí... Kromě toho je tam zbytečně nucená kooperace, ale jen na okraj konverzace... Ale na rozdíl od Unity - Batman jde v klidu dohrát :-)

Strec    Bruce Wayne: Ty jsi asi moc nepochopil o co mi šlo. Optimalizace PC verze je stará záležitost, prostě to podělali a tečka a beru, že jsi recenzoval pouze PS4. To byla jen taková informace navíc a sám jsem zdůraznil, že to není důvod s čím mám trochu problém v recenzi. To jen, aby jsme se k tomu pořád nevraceli.
Mě jde o to, že jsi zmínil pouze výraznější příběhový vedlejšák, ale ty stupidní opakovací úkoly nikoliv. A věř, že to nebyli jen miny ale i... věže, kapitán, obrněná auta, hasiči, fyrefly, pinguin... vždyť ty úkoly byli úplně kopie té první mise s minimem změn. Zajímavé, že tohle je pokaždé mínus u jiných her, ale protože tohle Batman, tak ne nebo se to přehlíží. Dřív Batman neměl tak výrazně nevýrazné, stupidní, opakující se úkoly.
Prostě mě překvapilo, že o tom není zmíňka v samotném textu a vedlejšáky v "kladech"... to mě už dorazilo. Prostě tohle mi na recenzi přišlo moc ve stylu, "tohle se mi líbí". Nepřijde mi to moc objektivní. A jako fanda Batmana mi přijde divné, že sis té nevýraznosti, oproti předchozím dílům, nevšimnul a nevadila ti (to druhé k tomu, že jsi fanda docela chápu) . A pokud všimnul, tak mi to chybí v recenzi, protože ta recenze vážně vypadá jen jako chvalozpěv. Necítím v tom celkově objektivitu, ale opravdu spíš jen to zaslepené nadšení. (proto ty dotazy)
Neber to jako útočnou kritiku, jen jako radu/kritiku... ale prostě taky jsem fanoušek Arkham Batmana a přesto i když mám tuhle sérii rád, nemůžu přehlížet výrazné nedostatky.
Ukončil bych to tak, že v nějakém z předchozích komentářů jsi sám uznal, že nějaké ukoly byli opravdu, dle mých slov, zbytečné, zdlouhavé a dali by se i jinak zakončit (viz. tvoje poznámka k vytažení těla z tanku a finito, taky bych čekal něco důstojnějšího) .
Strecstrec4311
    3.9.2015 01:42
Strec

Bruce Wayne: Ty jsi asi moc nepochopil o co mi šlo. Optimalizace PC verze je stará záležitost, prostě to podělali a tečka a beru, že jsi recenzoval pouze PS4. To byla jen taková informace navíc a sám jsem zdůraznil, že to není důvod s čím mám trochu problém v recenzi. To jen, aby jsme se k tomu pořád nevraceli.
Mě jde o to, že jsi zmínil pouze výraznější příběhový vedlejšák, ale ty stupidní opakovací úkoly nikoliv. A věř, že to nebyli jen miny ale i... věže, kapitán, obrněná auta, hasiči, fyrefly, pinguin... vždyť ty úkoly byli úplně kopie té první mise s minimem změn. Zajímavé, že tohle je pokaždé mínus u jiných her, ale protože tohle Batman, tak ne nebo se to přehlíží. Dřív Batman neměl tak výrazně nevýrazné, stupidní, opakující se úkoly.
Prostě mě překvapilo, že o tom není zmíňka v samotném textu a vedlejšáky v "kladech"... to mě už dorazilo. Prostě tohle mi na recenzi přišlo moc ve stylu, "tohle se mi líbí". Nepřijde mi to moc objektivní. A jako fanda Batmana mi přijde divné, že sis té nevýraznosti, oproti předchozím dílům, nevšimnul a nevadila ti (to druhé k tomu, že jsi fanda docela chápu) . A pokud všimnul, tak mi to chybí v recenzi, protože ta recenze vážně vypadá jen jako chvalozpěv. Necítím v tom celkově objektivitu, ale opravdu spíš jen to zaslepené nadšení. (proto ty dotazy)
Neber to jako útočnou kritiku, jen jako radu/kritiku... ale prostě taky jsem fanoušek Arkham Batmana a přesto i když mám tuhle sérii rád, nemůžu přehlížet výrazné nedostatky.
Ukončil bych to tak, že v nějakém z předchozích komentářů jsi sám uznal, že nějaké ukoly byli opravdu, dle mých slov, zbytečné, zdlouhavé a dali by se i jinak zakončit (viz. tvoje poznámka k vytažení těla z tanku a finito, taky bych čekal něco důstojnějšího) .

Bruce Wayne    shifty: 2600, - za edici, kterou ještě ani nemáš v ruce... Kdyby mne tohle nabídli tak bych si radši počkal dokud jí nebudu mít v ruce... A já vlastně počkal... Akorát jsem k tomu čekání přibalil jeden Batmanovskej Playstation :-D ... Kdybych si na to krátce potom nekoupil ještě jednu hru tak by to vypadalo, že jsem si ho koupil jenom kvůli Batmanovi... I když.... :-D Ne vážně - Batman to akorát urychlil - PSko jsem chtěl hlavně kvůli exkluzivitám :-DBruce Waynebruce-wayne24219    2.9.2015 23:48 Bruce Wayne

shifty: 2600, - za edici, kterou ještě ani nemáš v ruce... Kdyby mne tohle nabídli tak bych si radši počkal dokud jí nebudu mít v ruce... A já vlastně počkal... Akorát jsem k tomu čekání přibalil jeden Batmanovskej Playstation :-D ... Kdybych si na to krátce potom nekoupil ještě jednu hru tak by to vypadalo, že jsem si ho koupil jenom kvůli Batmanovi... I když.... :-D Ne vážně - Batman to akorát urychlil - PSko jsem chtěl hlavně kvůli exkluzivitám :-D

shifty205    Bruce: Kámoš jí má taky objednanou, ale z jinýho obchodu a taky chtěli celou částku za klíč, tak snad nás nenapálili oba. :-Dshifty205shifty20525266    2.9.2015 23:13 shifty205

Bruce: Kámoš jí má taky objednanou, ale z jinýho obchodu a taky chtěli celou částku za klíč, tak snad nás nenapálili oba. :-D

Bruce Wayne    shifty: To tě nechali platit celou částku z limitky? ... Buďto částku hodnoty PC verze samotné (tedy 1099, -) nebo ať si to strčí do zadku a počkat si :-D Aby jsme se toho vůbec dočkali... Moje dvou tisícovka se v obálce stářím začíná rozpadat :-DBruce Waynebruce-wayne24219    2.9.2015 21:24 Bruce Wayne

shifty: To tě nechali platit celou částku z limitky? ... Buďto částku hodnoty PC verze samotné (tedy 1099, -) nebo ať si to strčí do zadku a počkat si :-D Aby jsme se toho vůbec dočkali... Moje dvou tisícovka se v obálce stářím začíná rozpadat :-D

shifty205    Bruce: Jo čtrnáct dní... já musel obchodu vypláznout těch 2600 nebo kolik, aby mi vůbec poslali klíč a mohl si to zahrát, tak doufám, že to vůbec někdy vyjde. :-Dshifty205shifty20525266    2.9.2015 20:50 shifty205

Bruce: Jo čtrnáct dní... já musel obchodu vypláznout těch 2600 nebo kolik, aby mi vůbec poslali klíč a mohl si to zahrát, tak doufám, že to vůbec někdy vyjde. :-D

Bruce Wayne    Strec: Já vím... Každý má právo na svůj názor... V posledních komentech jsem akorát odpovídal na tvé dotazy proč jsem to napsal a hodnotil zrovna takhle... Jestli jsi můj předchozí komentář vzal nějak špatně tak to bude asi tím smajlíkem, kterého jsem zapomněl přidat :-D
Ta optimalizace: Prostě - až vyjde PC verze tak jí zhodnotím v jakém bude aktuálním stavu... Né dřív, né později... Neměl jsem s ní tu čest při vydání (samozřejmě strhnu bodík za újmu na psychice :-D ) ... Z prvu odložili limitky (prý na čtrnáct dní) a poté i komplet PC verze a tak jsem sáhl po PS4 verzi i s PSkem a přesně tuhle verzi jsem i hodnotil.
K Arkhamovské sérii: Nejvíc ze všech dílů jsem měl nejraději Arkham Asylum... Ta temná a ponurá atmosféra blázince natrhla prdel prosvětlenému Gothamu... A ne jenom v tom, ale to je na dlouho :-D
Ale co mne nejvíc bavilo ti asi nepovím... BAA a BAC ode mne taky dostalo 10/10 a vysvětlím proč BAO dostalo 9/10 (I když ten článek stál za totální kuloví :-D ) ... V podstatě to bylo přeskinované BAC se stejnýma hračkama akorát z ledu udělali lepidlo a tak... Navíc někteří hlavní zloduši skončili jako vedlejší úkol... Nejlepší byl souboj s Banem, Fireflyem, Coperhead... snad i Killer Crockova rozcvička... Jinak zbytek celkem zklamání a tohle spíše beru jako zásadní mínusy :-)
Bruce Waynebruce-wayne24219
    2.9.2015 20:34
Bruce Wayne

Strec: Já vím... Každý má právo na svůj názor... V posledních komentech jsem akorát odpovídal na tvé dotazy proč jsem to napsal a hodnotil zrovna takhle... Jestli jsi můj předchozí komentář vzal nějak špatně tak to bude asi tím smajlíkem, kterého jsem zapomněl přidat :-D
Ta optimalizace: Prostě - až vyjde PC verze tak jí zhodnotím v jakém bude aktuálním stavu... Né dřív, né později... Neměl jsem s ní tu čest při vydání (samozřejmě strhnu bodík za újmu na psychice :-D ) ... Z prvu odložili limitky (prý na čtrnáct dní) a poté i komplet PC verze a tak jsem sáhl po PS4 verzi i s PSkem a přesně tuhle verzi jsem i hodnotil.
K Arkhamovské sérii: Nejvíc ze všech dílů jsem měl nejraději Arkham Asylum... Ta temná a ponurá atmosféra blázince natrhla prdel prosvětlenému Gothamu... A ne jenom v tom, ale to je na dlouho :-D
Ale co mne nejvíc bavilo ti asi nepovím... BAA a BAC ode mne taky dostalo 10/10 a vysvětlím proč BAO dostalo 9/10 (I když ten článek stál za totální kuloví :-D ) ... V podstatě to bylo přeskinované BAC se stejnýma hračkama akorát z ledu udělali lepidlo a tak... Navíc někteří hlavní zloduši skončili jako vedlejší úkol... Nejlepší byl souboj s Banem, Fireflyem, Coperhead... snad i Killer Crockova rozcvička... Jinak zbytek celkem zklamání a tohle spíše beru jako zásadní mínusy :-)

Strec    Bruce Wayne: poslední dovětek byl jen můj osobní názor na hru jako celek, abych nebyl za hatera, ale že prostě ta hra u mě opravdu nemá úspěch, jaký by si zasloužila.
Jak jsem už asi psal dřív, já jsem hru hrát mohl a na max jen bez efektů... a na 30fps. Takže optimalizaci hodnotím jen z toho celosvětového hlediska průseru, ale hru (herně) hodnotím jako jednu z horších ze serie Arkham.
Strecstrec4311
    2.9.2015 19:54
Strec

Bruce Wayne: poslední dovětek byl jen můj osobní názor na hru jako celek, abych nebyl za hatera, ale že prostě ta hra u mě opravdu nemá úspěch, jaký by si zasloužila.
Jak jsem už asi psal dřív, já jsem hru hrát mohl a na max jen bez efektů... a na 30fps. Takže optimalizaci hodnotím jen z toho celosvětového hlediska průseru, ale hru (herně) hodnotím jako jednu z horších ze serie Arkham.

Bruce Wayne    Strec: Jak jsem říkal - Omezil bych ty bomby a souboj s Deathstrokem bych prodloužil ještě o tu férovku poté co ho vytáhneš z tanku... Jinak mi vedlejšáky přišly naprosto v pořádku. Bavili mne a to je hlavní... Celá hra mne bavila a proto jsem dal hodnocení jaké jsem dal... Na druhou stranu některé vedlejšáky byli dlouhé (hledání hasičů) , jiné zase byli krátké (Hush, Manbat) ... S jejich popisem jsem myslel přesně to jak jsem to psal u Easter Eggů - "Někdo si je rád objevuje sám"
K poslední větě: Říkal jsem, že za optimalizaci PC verze nemůže trpět konzole... V tomhle článku jsem PC verzi nemusel ani zmiňovat protože je to recka na PS4 verzi.
Možná, že nebýt Batmana, který byl přibalen k pěkné limitované Batmanovské PS4 tak bych tu konzoli snad zatím ani nekupoval...
Bruce Waynebruce-wayne24219
    2.9.2015 10:06
Bruce Wayne

Strec: Jak jsem říkal - Omezil bych ty bomby a souboj s Deathstrokem bych prodloužil ještě o tu férovku poté co ho vytáhneš z tanku... Jinak mi vedlejšáky přišly naprosto v pořádku. Bavili mne a to je hlavní... Celá hra mne bavila a proto jsem dal hodnocení jaké jsem dal... Na druhou stranu některé vedlejšáky byli dlouhé (hledání hasičů) , jiné zase byli krátké (Hush, Manbat) ... S jejich popisem jsem myslel přesně to jak jsem to psal u Easter Eggů - "Někdo si je rád objevuje sám"
K poslední větě: Říkal jsem, že za optimalizaci PC verze nemůže trpět konzole... V tomhle článku jsem PC verzi nemusel ani zmiňovat protože je to recka na PS4 verzi.
Možná, že nebýt Batmana, který byl přibalen k pěkné limitované Batmanovské PS4 tak bych tu konzoli snad zatím ani nekupoval...

Strec    Bruce Wayne: Mě tak ani nešlo o to vyjmenovat, kdo stojí za tím nebo oním vedlejšákem, jako spíš trochu popsat nápň. Protože ta si opravdu kladné ohodnocení z dobré 3/4 úkolů nezaslouží. O to horší, že tímto plebsem se člověk musí prokousat pokud chce mít hru opravdu příběhově hotovou. Zá mě teda rozhodně mínus a překvapuje mě, že sis toho nevšiml a to jsem taky fanda batmana a PC hra mi jela dobře, takže nejsem zaujatej vzhledem k optimalizaci, ale prostě nemůžu přehlížet takovy nedostatek jako je laciné natahování herní doby a to ještě ještě vcelku slabyma úkolama... a ten počet (tady opravdu heslo "víc je líp" nemůžu aplikovat) .
Příběhově tento díl hodnotím stále na špici, ale herně je to už slabší a optimalizačně, to je úplně škoda mluvit vzhledem k tomu, jak tu hru vydali.
Strecstrec4311
    2.9.2015 01:34
Strec

Bruce Wayne: Mě tak ani nešlo o to vyjmenovat, kdo stojí za tím nebo oním vedlejšákem, jako spíš trochu popsat nápň. Protože ta si opravdu kladné ohodnocení z dobré 3/4 úkolů nezaslouží. O to horší, že tímto plebsem se člověk musí prokousat pokud chce mít hru opravdu příběhově hotovou. Zá mě teda rozhodně mínus a překvapuje mě, že sis toho nevšiml a to jsem taky fanda batmana a PC hra mi jela dobře, takže nejsem zaujatej vzhledem k optimalizaci, ale prostě nemůžu přehlížet takovy nedostatek jako je laciné natahování herní doby a to ještě ještě vcelku slabyma úkolama... a ten počet (tady opravdu heslo "víc je líp" nemůžu aplikovat) .
Příběhově tento díl hodnotím stále na špici, ale herně je to už slabší a optimalizačně, to je úplně škoda mluvit vzhledem k tomu, jak tu hru vydali.

Bruce Wayne    Strec: Batmana žeru dost, ale jako fanda bych si si k tomu hodnocení připočetl další bod navíc na 11/10... Z celé hry jsem byl naprosto unešenej... Ale to třeba dneškem vydanému Maxovi taky... Na původní trilogii jsem vyrůstal a hra mě tak baví, že už u ní sedím 6 hodin v kuse :-D ...
Ale mé fanboyvství zná mezí... Kdybych psal recku na Batman Begins, které vyšlo na PS2 tak desítku nedostane ani náhodou...
Každopádně k tomu zmínění PC verze - možná jsem to tomu mohl vyčíst, ale proč by měla trpět PS4 verze, která s tím nemá nic společného... Na PC verzi se taky dostane... Mám v plánu něco sepsat až se mi moje limitka dostane do rukou a hra bude řádně otestovaná...
K těm vedlejšákům - sepsal jsem ten, který byl oficiálně oznámen jako přímo vedlejšák, ale rozepsat je víc tak už by se mohlo jednat o Spoil... Samozřejmě, že s hořícími stanicemi bude spojován Firefly, ale nikde nebylo zmíněno, že Firefly bude spadne k vedlejším úkolům... Ono by se vlastně těmto úkolům nemělo říkat vedlejší protože bez nich hru nedovedeš k Knightfall Protokolu.
Dobývání mne bavilo... Vždy si na to musel jinou cestou - jednou to byla pohodka jindy zase byla moc střežená a v tu dobu jsem neměl hračky k pomoci a tak jsem musel buď improvizovat a nebo to nechat na později... Co bych, ale docela omezil je hledání těch bomb... To mi přišlo dost zdlouhavé...
Třeba jsem byl vyloženě zklamán z Deathstroka se kterým jsem čekal fakt výbornou férovku.
Jiné úkoly byli zase o hledání... Batman to přeci nemůže mít všecko tak snadné a tak musí najít stopy, poslouchat jestli se náhodou o tom zrovna nezmiňuje nějakej thug a podobně...
Jediné co asi přijde na škodu, že BAK nenabídlo takovou obrovskou sortu záporáků jako BAC, ale zase takové množství Easter Eggů se jen tak nevidí :-)
Bruce Waynebruce-wayne24219
    1.9.2015 23:57
Bruce Wayne

Strec: Batmana žeru dost, ale jako fanda bych si si k tomu hodnocení připočetl další bod navíc na 11/10... Z celé hry jsem byl naprosto unešenej... Ale to třeba dneškem vydanému Maxovi taky... Na původní trilogii jsem vyrůstal a hra mě tak baví, že už u ní sedím 6 hodin v kuse :-D ...
Ale mé fanboyvství zná mezí... Kdybych psal recku na Batman Begins, které vyšlo na PS2 tak desítku nedostane ani náhodou...
Každopádně k tomu zmínění PC verze - možná jsem to tomu mohl vyčíst, ale proč by měla trpět PS4 verze, která s tím nemá nic společného... Na PC verzi se taky dostane... Mám v plánu něco sepsat až se mi moje limitka dostane do rukou a hra bude řádně otestovaná...
K těm vedlejšákům - sepsal jsem ten, který byl oficiálně oznámen jako přímo vedlejšák, ale rozepsat je víc tak už by se mohlo jednat o Spoil... Samozřejmě, že s hořícími stanicemi bude spojován Firefly, ale nikde nebylo zmíněno, že Firefly bude spadne k vedlejším úkolům... Ono by se vlastně těmto úkolům nemělo říkat vedlejší protože bez nich hru nedovedeš k Knightfall Protokolu.
Dobývání mne bavilo... Vždy si na to musel jinou cestou - jednou to byla pohodka jindy zase byla moc střežená a v tu dobu jsem neměl hračky k pomoci a tak jsem musel buď improvizovat a nebo to nechat na později... Co bych, ale docela omezil je hledání těch bomb... To mi přišlo dost zdlouhavé...
Třeba jsem byl vyloženě zklamán z Deathstroka se kterým jsem čekal fakt výbornou férovku.
Jiné úkoly byli zase o hledání... Batman to přeci nemůže mít všecko tak snadné a tak musí najít stopy, poslouchat jestli se náhodou o tom zrovna nezmiňuje nějakej thug a podobně...
Jediné co asi přijde na škodu, že BAK nenabídlo takovou obrovskou sortu záporáků jako BAC, ale zase takové množství Easter Eggů se jen tak nevidí :-)Komentář byl autorem naposledy upraven 2.9.2015 00:14

Původní verze před úpravami:Strec: Batmana žeru dost, ale jako fanda bych si si k tomu hodnocení připočetl další bod navíc na 11/10... Z celé hry jsem byl naprosto unešenej... Ale to třeba dneškem vydanému Maxovi taky... Na původní trilogii jsem vyrůstal a hra mě tak baví, že už u ní sedím 6 hodin v kuse :-D ...
Každopádně k tomu zmínění PC verze - možná jsem to tomu mohl vyčíst, ale proč by měla trpět PS4 verze, která s tím nemá nic společného... Na PC verzi se taky dostane... Mám v plánu něco sepsat až se mi moje limitka dostane do rukou a hra bude řádně otestovaná...
K těm vedlejšákům - sepsal jsem ten, který byl oficiálně oznámen jako přímo vedlejšák, ale rozepsat je víc tak už by se mohlo jednat o Spoil... Samozřejmě, že s hořícími stanicemi bude spojován Firefly, ale nikde nebylo zmíněno, že Firefly bude spadne k vedlejším úkolům... Ono by se vlastně těmto úkolům nemělo říkat vedlejší protože bez nich hru nedovedeš k Knightfall Protokolu.
Dobývání mne bavilo... Vždy si na to musel jinou cestou - jednou to byla pohodka jindy zase byla moc střežená a v tu dobu jsem neměl hračky k pomoci a tak jsem musel buď improvizovat a nebo to nechat na později... Co bych, ale docela omezil je hledání těch bomb... To mi přišlo dost zdlouhavé...
Třeba jsem byl vyloženě zklamán z Deathstroka se kterým jsem čekal fakt výbornou férovku.
Jiné úkoly byli zase o hledání... Batman to přeci nemůže mít všecko tak snadné a tak musí najít stopy, poslouchat jestli se náhodou o tom zrovna nezmiňuje nějakej thug a podobně...
Jediné co asi přijde na škodu, že BAK nenabídlo takovou obrovskou sortu záporáků jako BAC, ale zase takové množství Easter Eggů se jen tak nevidí :-)

Strec   1x   Recenze dobrá. Ale mám nějaky dotazy.
1) Asi žereš hodně Batmana, že?
2) Pokud jsi u otázky č. 1 odpověděl ANO... jsi si jistý, že to neovlivnilo tvoje hodnocení?
*Prosím nejdřív o rekaci na dotazy, další část komentáře je vysvětlení, proč se na to ptám.

*Neřeším nějak, že jsi nepřipustil v hodnocení ten průser s PC verzí, který tak krásně na začátku zmiňuješ. Beru, pojal jsi to jako čistě hodnocení PS4 verze. Ale dát do kladů vedlejší úkoly? ? ?
Některy byli dobry, když se hráli porvé, ale většina jde ve stylu ctrl+c a ctrl+v a až někdy nesmilně mockrát a ve stylu opakujících se úkolu jen na natáhnutí herní doby alias UBIstyle (dobývání věží, sundání hlavy ozbrojené skupiny, dodávky zbraní, miny, hasičárna...) . Pořád stejné opakující se úkoly, jen třeba v jiné části města... ale aby se člověk necítil ztracen, tak pořád velmi podobné se stejným průběhem. Některé úkoly meli nápad, ale když jsem je hrál už po několikáte... to už nebyl ani blbej vtip.
Text recenze v pořádku, ale + a - vážně nežeru... třeba k těm vedlejšákům v textu jsi se věnoval spíše tomu jednomu z výraznějších, ale je to jeden z mnoha o dalších ses jen zmínil velmi okrajově, ale byla by vhodná zmínka, že je to jeden úkol furt dokola... dobrá polovina vedlejšáků je na porvé zajímavá, na podruhé ještě dobrá... ale pak je to do očí bijící snaha to jen natahovat. Ono celkově pak i to hodnocení mi příjde přestřeleny, ale to je tvůj názor... sahat ti na něj nebudu, ale ty vedlejšáky v kladech a v textu jen popsaný ten výraznější a úplné přehlednutí repetitivnosti, to mi hnulo žlučí.
Strecstrec4311
    1.9.2015 22:34
Strec

Recenze dobrá. Ale mám nějaky dotazy.
1) Asi žereš hodně Batmana, že?
2) Pokud jsi u otázky č. 1 odpověděl ANO... jsi si jistý, že to neovlivnilo tvoje hodnocení?
*Prosím nejdřív o rekaci na dotazy, další část komentáře je vysvětlení, proč se na to ptám.

*Neřeším nějak, že jsi nepřipustil v hodnocení ten průser s PC verzí, který tak krásně na začátku zmiňuješ. Beru, pojal jsi to jako čistě hodnocení PS4 verze. Ale dát do kladů vedlejší úkoly? ? ?
Některy byli dobry, když se hráli porvé, ale většina jde ve stylu ctrl+c a ctrl+v a až někdy nesmilně mockrát a ve stylu opakujících se úkolu jen na natáhnutí herní doby alias UBIstyle (dobývání věží, sundání hlavy ozbrojené skupiny, dodávky zbraní, miny, hasičárna...) . Pořád stejné opakující se úkoly, jen třeba v jiné části města... ale aby se člověk necítil ztracen, tak pořád velmi podobné se stejným průběhem. Některé úkoly meli nápad, ale když jsem je hrál už po několikáte... to už nebyl ani blbej vtip.
Text recenze v pořádku, ale + a - vážně nežeru... třeba k těm vedlejšákům v textu jsi se věnoval spíše tomu jednomu z výraznějších, ale je to jeden z mnoha o dalších ses jen zmínil velmi okrajově, ale byla by vhodná zmínka, že je to jeden úkol furt dokola... dobrá polovina vedlejšáků je na porvé zajímavá, na podruhé ještě dobrá... ale pak je to do očí bijící snaha to jen natahovat. Ono celkově pak i to hodnocení mi příjde přestřeleny, ale to je tvůj názor... sahat ti na něj nebudu, ale ty vedlejšáky v kladech a v textu jen popsaný ten výraznější a úplné přehlednutí repetitivnosti, to mi hnulo žlučí.

Petras   1x   Bomba :-) Super recenze :-)Petraspetras12215    1.9.2015 16:21 Petras

Bomba :-) Super recenze :-)

Ondra Kenway   2x   skvělá recenze :thumbup:Ondra Kenwayondra-kenway38411    1.9.2015 15:07 Ondra Kenway

skvělá recenze :thumbup:

headshooter   1x   goty beruheadshooterheadshooter37574    1.9.2015 10:56 headshooter

goty beru

shifty205   5x    :thumbup:shifty205shifty20525266    31.8.2015 10:40 shifty205

:thumbup:

O autorovi blogu

Bruce Wayne
Bruce Wayne
Muž, 23 let, České Budějovice

Vítejte na mém profilu!

Jmenuji se Bruce Wayne – jsem miliardář, playboy a filantrop.

Jsem vlastníkem firmy zvané Wayne Enterprises – tedy blog zde na zingu... Píši zde recenze, články a další možné. Ale co píšu to píšu, baví mě to a rád debatuji :-) . Mám svůj názor a rád se o něj dělím.

Jsem hráč co vyrostl spíše na konzoli a to na PS One a PS2… PS3 vystřídali rovnou dva počítače a nyní to kombinuji s hraním na PS4.

"I made a promise on the grave of my parents that I would rid this city of the evil that took their lives"

Tak jo...

Myslím, že nemá cenu vypisovat co všechno mne baví… Zjistil jsem, že poslední dobou se to dost často mění protože vychází stálé nové a nové věci. U her se však stejně pokusím něco vypsat. Vypsal bych nějaký ten žebříček, ale určit jeho pořadí bych musel svést velký souboj sám se sebou…

Mezi mé nejoblíbenější herní díla patří: Batman Arkham Universe, Série Metal Gear Solid, Mass Effect, Zaklínač, Resident Evil/Biohazard a takový jeho odkaz The Evil Within, Crysis, The Last of Us, Uncharted, Max Payne, Bioshock, Deus Ex, Assassin's Creed, Until Dawn… Takže vidíte je toho vážně dost a i víc co jsem zde nenapsal (třeba Old Schoolovky). Samozřejmě to není ani nijak seřazené – vypsal jsem hry co mi zrovna prošli hlavou. Rád hry kupuji a jsem krabičkář…

Z knih a komiksů: nejraději preferuji Batmana, Zaklínače, Pána prstenů, Metro 203_ a jiné.

Filmy a seriály: U filmů se též nejde nějak rozhodnout… Jsou jich kvanta, ale mezi ty nej patří Bondovky, Tarantinovky (žánry sámy o sobě), mafiánské filmy, Sci-fi/Fantasy, Horory, nebo filmy o přežití v postapo světě (Mad Max). V seriálech už však mám svůj Top č. 1 a tím je Britský seriál Červený Trpaslík! A pak už se to veze na The Walking DEAD, Gotham, Dexter, Preacher, Lucifer, South Park, Arrow, Spartacus a stovka dalších. Taky dost ujíždim na trilogii Evil Dead a jeho seriálová verze je dost velkým překvápkem...

"We have been here before. We watch your petty world slumbering. You cannot defy the cold of our steel. You can only surrender."

- King of the Wild Hunt

Muzika: Vyrůstal jsem na německé kapele RAMMS+EIN a na starých klasikách ze staré školy jako Deep Purple, AC/DC, Black Sabbath (Ozzy), Rob Zombie a jiné. Též do mých klasik spadá i Johnny Cash. Preferuji tedy Rock, Metal, Rock 'n' Roll a bla bla bla… Hodně časů strávím při poslechu Soundtracků – Hanz Zimmer a Two Steps from Hell mluví za vše.

Přátelé mě znají pod přezdívkou ScarFace nebo CHUCK... Především jako ScarFace_V8 – ScarFace protože mám hodně rád tento film a V8 protože mám rád Americké osmi-válcové motory.

Můj stroj. A ne – nemyslím Batmobile...

CPU: AMD A8 3870 3.0GHz Black Edition

GPU: AMD Radeon HD 7850 DC2 2GB DDR5

Deska: Gigabyte GA-A75M-UD2H

RAM: Kingston 8GB DDR3

Zdroj: Seasonic 500W

"I'm going to show the Arkham Knight what happens when he messes with my city!"

Tímto bych to chtěl zakončit... Pokud si mě chcete přidat do přátel – přidejte a přidám taky... Budu jenom rád...

Tak Ádios.

Založit herní BLOG