Uživatel nepřihlášen
Wayne Enterprises
RSS kanál blogu
Píše: Bruce Wayne - Rubrika: Blogy
Blog nevyjadřuje názor redakce Zing, více zde.
Wayne Enterprises

Recenze: Until Dawn – Od soumraku do úsvitu

Středa 23.9.2015 00:59 - Autor: Bruce Wayne
To se mi líbí

Recenze: Until Dawn – Od soumraku do úsvituHra Until Dawn mne zaujala ještě před jejím samotným vydáním. Internet byl plný novinek, videí a dokonce i kvalitních interaktivních filmů. Vzhledem k tomu, že jsem tehdy nevlastnil konzoli tak jsem ani nepočítal s tím, že si jí jednou zahraji. Popravdě bych se ani nedozvěděl o jaký skvost bych se připravil.


Ráno bezpečnější večera

Příběh začíná 2. února 2014. Deset náctiletých kamarádů (Samantha, Jessica, Mike, Emilly, Matt, Ashley, Chris a Josh se sestrami Beth a Hannah Washingtonovi) se každý rok schází v horské chatě v Blackwood Pines aby si orazili od povinností a pořádně se pobavili. Pozemek v horách patří rodině Washingtonových, kteří si též vyrazili na dovolenou a tedy mají studenti chatu jenom pro sebe. Nikdo by však ani nečekal jaké se tu letos stane neštěstí. Začalo to nevinným žertem na Hannah. Všem bylo jasné, že se jí líbí Mike, který je však ve vztahu s Emily a tak naplánovali, že jí nechá dopis, že se s ní chce sejít o samotě. Nadšená Hannah neváhá a využije této příležitosti. Sam se tohle však nelíbí a pokusí se jí varovat.

XOXO
XOXO
Hannah
Hannah

Hannah po rozhovoru s Mikem zjišťuje, že to na ní pouze nahráli což jí zlomí srdce a poté co zbytek party vylézá ze svých úkrytů v pokoji uteče z chaty někam do lesa. Josh, který s Chrisem podlehl alkoholovému spánku na barovém stole nebyli k probuzení a tak se za ní vydává samotná Beth. Nikdo z nich ale netušil, že tehdy to bylo naposledy co je obě uvidí.


O rok později se Josh rozhodl je všechny opět pozvat na počest jeho sester. Jejich těla se v horách nikdy nenašla a případ tedy nebyl doposud uzavřen. Zbylých osm přátel se tedy vrací na ono místo. Nikdo z nich netušil, že si zde zažijí víc než jen pár hádek. Místo skrývá mnohá tajemství, která budou postupně odhalovat a zjišťovat, že to co je ohrožuje sahá až do legend a mýtů. V těchto horách je něco zlého a chce si to zalovit.


Buterfly Effect, QTE momenty a jiné prvky

Příběh samotný nezačíná zrovna něco co už jsme dávno neviděli v klasických Slasher hororech (Slash horror – jeden z podžánru hororu mezi kterými najdeme Noční můru v Elm Street, Pátek 13, Halloween nebo Texaský masakr motorovou pilou), avšak je to pouze začátek. Celým tahounem a největším lákadlem hry, který dělá příběh něčím víc je tzv. Efekt motýlích křídel. Hra je v podstatě takovým interaktivním filmem, ale např. na rozdíl od The Order 1886 si ho mnohem více projdeme bez odloženého ovladače.


Hra nám dá na výběr z nepřeberného množství rozhodnutí ať už od maličkostí po velmi důležitá rozhodnutí. Může se zdát, že některá jsou opravdu maličkostí avšak i ty nejbanálnější můžou mít veliký dopad do budoucna například pro to jaký si mezi postavami vytvoříte vztah nebo vlastnosti.

Můžete narazit na rozhodnutí kdy musíte obětovat jednu z postav aby přežila ta druhá. Vtip je v tom, že se do této situace vůbec nemusíte dostat pokud jste se předtím rozhodli jinak.

Saw: Hra o přežití
Saw: Hra o přežití

Další důležitá rozhodování budete konat v krizových situacích, ve kterých budete většinou utíkat. Jedná se tedy o možnosti utéct, schovat se, zaútočit, pomoct a další. Ty se pak rozvětvují do dalších možností při výběru cest kdy si můžete vybrat delší, kratší, bezpečnější nebo riskantní. Toto hlavně ovlivní způsob pohybu a vy si budete muset připravit své reflexy v QTE momentech. Některé vám dají více času, jiné proběhnou klidně i ve zlomku vteřiny a jejich úspěšné či neúspěšné chycení bude mít za následek zda postava úspěšně přejde překážku nebo ne a spadne což může mít za následek zdržení nebo dokonce zranění.



V některých případech vám hra dovolí si i vystřelit ze zbraně. Ale jak píši „dovolí“ a tedy si vystřelíte v momentech kdy musíte ustřelit zámek nebo když po vás něco jde a to po dobu dokud postava o zbraň nepřijde nebo jí nezahodí.

Kromě těchto prvků je tu ještě jedna zkouška a to jak v klidu dokážete držet ovladač v ruce. V momentě kdy vás hra vyzve aby jste se nehýbali je nutné držet nehybně ovladač v ruce. Toto se využije převážně v momentech kdy se postavy snaží v tichosti ukrýt před hrozbou. Ono to jde jednoduše obelstít položením ovladače na rovný povrch, ale pokud to nečekáte můžete na to doplatit. Já na to doplatil dvakrát s tím, že podruhé to stálo život postavy. V některých situací se tohle může opakovat několikrát po sobě.

Ani se nehni!
Ani se nehni!

V záznamech Butterfly Effectu a stop se můžeme podívat na učiněná rozhodnutí či nalezené stopy. Postupem dál a dál se tato zaznamenání budou aktualizovat a všechno poté začne do sebe zapadat. Právě i to jak aktivně budete nacházet stopy značně ovlivní vývoj příběhu.

Totemy

Během procházení oblastmi je dobré vyhledávat části totemů, které vám ukáží střípky toho co se může stát. Těch je celkem pět druhů a budeme je nacházet vždy po jedné z části, kterých je celkem asi 22. Totemy jsou různé a ukazují nám střípky ze smrti, nebezpečí, ztráty, návody a štěstěnu. Nejedná se však o úplné vyzrazení jak a kdy k tomu dojde… Ehm – taky k tomu vůbec dojít nemusí.


Při nacházení totemů se vám po částech zpřístupňuje krátký filmeček vysvětlující několik otázek z minulosti záhadné postavy – kdo to je, co bylo důvodem jeho úmyslů.

Funkce ovládání

Hra vám nabídne celkově dva druhy ovládaní. V prvním bude jednoduše využívat analogové páčky a tlačítka. Všechno funguje jak má a ovladač je tedy využit na 100%. Budete využívat Touchpad k listování stránkami knih nebo si všimnete, že je i plně využit reproduktor zabudovaný přímo v ovladači (především v momentech odtikávaného času při QTE momentech).


Druhou možností je ovládání pohybem. Zde si všimnete výrazné podobnosti s ovladačem předchůdce a to PS3 Move jelikož hra byla původně vyvíjena pro tuto generace konzolí. Zde to však plně obstarává samotný Dual Schock 4. Pořád platí ovládání postavy analogovou páčkou a všechny původní funkce tlačítek. Abych tuto funkci lépe popsal – nacházíte se v momentu kdy musíte vyrazit dveře. Hra vám dá povel stisknout R2 a namísto analogové páčky jak je to v prvním nastavení máchnete ovladačem do směru určeného hrou (samozřejmě v tomto případě to bude do předu).


Stejně tak to funguje i při míření. Hra vám vyznačí bod do kterého se musíte trefit pohybem ovladače a stisknout R2 pro výstřel. V prvním typu nastavení se to provádí pravou analogovou páčkou. Stejně tak i situace, kterou jsem popisoval výše a to kdy s ovladačem v ruce nesmíte ani pohnout. Senzory jsou velice citlivé takže na to můžete doplatit i v momentu kdy si myslíte, že to musíte dát a už vám dochází dech v plicích. V situacích kdy to jednoduše čekáte stačí ovladač hodit na nějaké rovné místo a během této procedury ho nemusíte vůbec v ruce. Jednoduché QTE, nebo nějaká rozhodnutí už jednoduše odklikáte.

Grafický vzhled hry a funkce

Hra má velmi pěknou a skvěle propracovanou grafiku. Postavy, interiery a exteriery vypadají výborně. Postavy mají velice propracované pohyby i mimiku čemuž posloužili výkony profesionálních herců s Motion Capture. Kamera hry, která vám umožní sledovat dění na obrazovce je filmová a to tak, že vás sleduje z různých koutů z různých vzdáleností nebo jde před vámi. Můžete jí i částečně natáčet při čemž můžete sledovat postavu jak otáčí hlavou nebo baterkou či mobilem co drží v ruce a míří na cílené místo. Podobnost kamery můžete hledat ve starých Survival horrorech z čehož nejpodobnější bude mít Resident Evil.



Po grafické stránce vám hra nabídne opravdu skvělý zážitek a ještě si ho můžete sami podpořit – pokud váš televizor podporuje převod obrazu z 2D do 3D nastavení neváhejte a zkuste to.

Zajímavosti

Jak jsem psal výše tak postavy byli vytvoření profesionálními herci v Motion Capture avšak to není jediné. Tyto herci jim propůjčili i své tváře a tedy je můžeme klidně i poznat. Mezi ty které zaručeně budete znát jsou Peter Stormare (Fargo, Útěk z vězení), Hayden Panettiere (Hrdinové, Vřískot 4) a Rami Malek (Noc v Muzeu, Need for Speed). Po dohrání hry je možné shlédnout bonusový materiál v podobě rozhovorů s herci, tvorbu scén, Motion Capture nebo návrhů.

Peter Stormare jako Dr. A. J. Hill
Peter Stormare jako Dr. A. J. Hill

O hudbu Soundtrack se postaral oceňovaný skladatel Jason Graves, který se postaral o hudbu u titulů jako Dead Space, Tomb Raider 2013 nebo nebo k loňskému steampunkovému The Order 1886. Skladbu k intru nazvanou „O Death“ složil a produkoval Jeff Grace nazpívala jí Amy Van Roekel. Během hraní hudbu málokdy zaregistrujete takže vám to může přijít jako by tam ani žádná nebyla. Ozvučení skvěle podtrhuje hororovou atmosféru a opět zde působí to, že se s přibývajícím nebezpečím stupňuje. Nechybí zde ani ten klasický pisklavý tón při scénách kdy se přece máte leknout!

Závěr a moje pocity

Během prvního hraní mne hra od začátku do konce chytla a už nechtěla pustit ani ve čtyři hodiny ráno. Co jsem se všemu dostával na kloub tak jsem chtěl pořád víc a víc. Hrou jsem mohl projít za nějakých 12 hodin a konečný výsledek mi sčítal dva mrtvý z čehož ta druhá smrt byla naprosto zbytečně zapříčiněná pohybem. Ať už své o své postavy přijdete během hraní nebo si je udržujete pěkně na živu tak ještě není vyhráno. Před samotným koncem můžete přijít třeba o všechny. Šance, že hru dohraji vícekrát než jednou, dvakrát, třikrát… je vysoce pravděpodobná.

Váš příběh je jedním z mnoha možných...
Váš příběh je jedním z mnoha možných...

Hra je interaktivní dramatický Survival Horror vytvořený studiem Supermassive Games a vydaný Sony Computer Entertainment. Hra vyšla letos 26. srpna exkluzivně pro platformu PS4 v Anglickém jazyce.

Until Dawn na PS4 Hodnocení hry
Skóre hry 10 10/10
Until Dawn
» Více o hře
Líbí se mi
  • Příběh a jeho ovlivňování
  • Butterfly effect
  • QTE a využití snímačů ovladače
  • Grafika
  • Stylizace kamery
  • Herecké výkony
  • Průzkum prostředí
  • Sběratelské předměty a vodítka
  • Motivace k opětovnému hraní
Vadí mi
  • Některé lekačky jdou snadno předvídat
Tisk
Hodnocení:
( Zbývá 7 hlasů pro zveřejnění hodnocení ) Ohodnoťte článek kliknutím na hvězdičku.
 

Napsat nový komentář

Komentář k blogovému článku Recenze: Until Dawn – Od soumraku do úsvitu
Pro psaní musíte být přihlášen.
[+] Smajlíci
:gun: :-) 8-) ;-) :angry: :-D :lol: :dance: :thumbup: :shock: :-( :nah: :lala:
Bruce Wayne   3x   Sherlock: Je to takové na pomezí... Přece nebudu hodnotit hry nad kterýma jsem strávil 50-100 hodin pod deset ne? :-D A jestli jsem u takové hry vydržel tak dlouho tak je jasné, že i přehlédnu její mínusy - Některé hry jsou plné mínusů a na základě mínusu jako banalita alá "Hra má černé pruhy" nebudu strhávat body, ale nad něčem jako je stereotyp, superbugy nikoliv vtipné glitche to už je věc jiná (i když je pár her, kterým jsem schopen odpustit snad všecko) :-D Navíc na hodnocení bych tolik nedával a popravdě já ani nedávám a nikdy dávat nebudu na recenze - když mne hra zaujme a chci jí tak si jí koupím bez ohledu na to jestli jí někdo dal 5/10 nebo 10/10 takže hodnocení je pro mne spíš informativně od autora a finální hodnocení ať si sestaví čtenář/hráč... :-)
PS: Vzhledem k tomu, že si hry předobjednávám jsou mi recenze celkem pasé... Recky čtu pouze v případě seznámení se s názory ostatních :-)
Bruce Waynebruce-wayne24219
    29.9.2015 23:58
Bruce Wayne

Sherlock: Je to takové na pomezí... Přece nebudu hodnotit hry nad kterýma jsem strávil 50-100 hodin pod deset ne? :-D A jestli jsem u takové hry vydržel tak dlouho tak je jasné, že i přehlédnu její mínusy - Některé hry jsou plné mínusů a na základě mínusu jako banalita alá "Hra má černé pruhy" nebudu strhávat body, ale nad něčem jako je stereotyp, superbugy nikoliv vtipné glitche to už je věc jiná (i když je pár her, kterým jsem schopen odpustit snad všecko) :-D Navíc na hodnocení bych tolik nedával a popravdě já ani nedávám a nikdy dávat nebudu na recenze - když mne hra zaujme a chci jí tak si jí koupím bez ohledu na to jestli jí někdo dal 5/10 nebo 10/10 takže hodnocení je pro mne spíš informativně od autora a finální hodnocení ať si sestaví čtenář/hráč... :-)
PS: Vzhledem k tomu, že si hry předobjednávám jsou mi recenze celkem pasé... Recky čtu pouze v případě seznámení se s názory ostatních :-)

Sherlock161   1x   Dáváš někdy něco jinýho než 10/10? :D Nijak tě nekritizuju, je to tvůj blog, jen je to takový vtipný. :)Sherlock161sherlock1617169    29.9.2015 19:04 Sherlock161

Dáváš někdy něco jinýho než 10/10? :D Nijak tě nekritizuju, je to tvůj blog, jen je to takový vtipný. :)

ElementGamer   1x   Tohle musím 100% pořídit.ElementGamerelementgamer13999    25.9.2015 18:52 ElementGamer

Tohle musím 100% pořídit.

pedrok   1x   ja by som dal 9/10. hra je super. atmosféra fakt hororová a rozuzlenie (aspoň pre mňa) prekvapujúce. osobne mi ale vadila priamočiarosť niektorých rohodnutí (nech sa rozhodnem akokoľvek vedie to k tej istej veci. hlavne v prologu to tak bolo) . a taktiež že rozhodnutia nemju vplyv na prostredie (scény sú tie isté a na hráčových rozhodnutiach závisí len, že koľko postáv tam bude) ale fakt klobúk dole, gradáciu to malo kvalitnú. ako film by to bol Déčkový, ale ako hra je to na A. :)pedrokpedrok32839    25.9.2015 11:59 pedrok

ja by som dal 9/10. hra je super. atmosféra fakt hororová a rozuzlenie (aspoň pre mňa) prekvapujúce. osobne mi ale vadila priamočiarosť niektorých rohodnutí (nech sa rozhodnem akokoľvek vedie to k tej istej veci. hlavne v prologu to tak bolo) . a taktiež že rozhodnutia nemju vplyv na prostredie (scény sú tie isté a na hráčových rozhodnutiach závisí len, že koľko postáv tam bude) ale fakt klobúk dole, gradáciu to malo kvalitnú. ako film by to bol Déčkový, ale ako hra je to na A. :)

Bruce Wayne   1x   Skapco: Jak píši v článku - hra je interaktnivní dramatický Survival Horror a vážně to kombinuje všechny prvky... Hratelnost je prostě taková jak jí známe právě ze Survival Horrorů a pokud myslíš hratelnost jako kolikrát budeme hrát za určitou postavu pak té je tam taky dost... Hlavně pro prostředí, které je plně prozkoumatelné a i veliké (Dům Washingtonových nebo blázinec...)
Dal bych 8-9/10 kdyby to byla pouze tupá vyvražďovačka jenže to hra nebyla nikdo totiž nemusí umřít a zachází to až úplně jinam než jenom k obyčejnému vrahovi :-)
Bruce Waynebruce-wayne24219
    25.9.2015 11:21
Bruce Wayne

Skapco: Jak píši v článku - hra je interaktnivní dramatický Survival Horror a vážně to kombinuje všechny prvky... Hratelnost je prostě taková jak jí známe právě ze Survival Horrorů a pokud myslíš hratelnost jako kolikrát budeme hrát za určitou postavu pak té je tam taky dost... Hlavně pro prostředí, které je plně prozkoumatelné a i veliké (Dům Washingtonových nebo blázinec...)
Dal bych 8-9/10 kdyby to byla pouze tupá vyvražďovačka jenže to hra nebyla nikdo totiž nemusí umřít a zachází to až úplně jinam než jenom k obyčejnému vrahovi :-)

Ratos    Skapco- jde videt ze jsi to nehral, hratelnosti je tam vic nez napr. V heavy rain...Ratosratos11417    25.9.2015 09:55 Ratos

Skapco- jde videt ze jsi to nehral, hratelnosti je tam vic nez napr. V heavy rain...

Skapco    Ratos : Ja sa nehadam . Chcel som len povedat ze u hier je predovsetkym najdvolezitejsia hratelnost. . Hra moze mat kludne uzasnu atmosferu i dej , no z nulovou hratelnostou si rozhodne 10/10 nezasluzi. Tento typ hier by mal mat svoju vlastnu kategoriu. Toz moj nazor :)Skapcoskapco8601    25.9.2015 09:45 Skapco

Ratos : Ja sa nehadam . Chcel som len povedat ze u hier je predovsetkym najdvolezitejsia hratelnost. . Hra moze mat kludne uzasnu atmosferu i dej , no z nulovou hratelnostou si rozhodne 10/10 nezasluzi. Tento typ hier by mal mat svoju vlastnu kategoriu. Toz moj nazor :)

Ratos    Skapco- a co jako? Vsak ta hra byla taky tak prezentovana. Ja jsem dal 9 a bavil jsem se u ni vic , nez u vetsiny dnesnich her...Ratosratos11417    25.9.2015 06:39 Ratos

Skapco- a co jako? Vsak ta hra byla taky tak prezentovana. Ja jsem dal 9 a bavil jsem se u ni vic , nez u vetsiny dnesnich her...

Skapco    10/10 trochu moc pre hru na ktoru viacej cumite ako hrajete. . :DSkapcoskapco8601    25.9.2015 01:59 Skapco

10/10 trochu moc pre hru na ktoru viacej cumite ako hrajete. . :D

Bruce Wayne    Ratos: Tak to myslím, že můžu být v klidu... Dát skoro dva a půl za další sluchátka se mi moc nechce... I když ty efekty jsou vážně lákavé :-)
Sofťáček: Jojo... Taky si myslím - Until Dawn je skvělá hra :-) ... Jinak BTS se taky předělává? O té hře moc nevím, ale kde je Willem Dafoe tak to bude stát za to... Třeba Stormare v této hře předvedl vážně skvělej výkon a to jeho role kolikrát spočívala spíše v mluvení :-D
Bruce Waynebruce-wayne24219
    24.9.2015 19:33
Bruce Wayne

Ratos: Tak to myslím, že můžu být v klidu... Dát skoro dva a půl za další sluchátka se mi moc nechce... I když ty efekty jsou vážně lákavé :-)
Sofťáček: Jojo... Taky si myslím - Until Dawn je skvělá hra :-) ... Jinak BTS se taky předělává? O té hře moc nevím, ale kde je Willem Dafoe tak to bude stát za to... Třeba Stormare v této hře předvedl vážně skvělej výkon a to jeho role kolikrát spočívala spíše v mluvení :-D

Sofťáček   1x   Zatím nejvíc top hra na PS4 imo :-D Až vyjde Beyond Two Souls na PS4 tak si ji aj kvůli toho koupím :-D :lol:Sofťáčeksoftacek7270    24.9.2015 18:25 Sofťáček

Zatím nejvíc top hra na PS4 imo :-D Až vyjde Beyond Two Souls na PS4 tak si ji aj kvůli toho koupím :-D :lol:

Ratos   1x   Jo maji specialni aplikaci pres kterou si naloudnes zvukove efekty na ruzne tituly, nejsou tam uplne vsechny hry, ale ty hlavni pecky tam jsou, napr. The last of us je s tema efektama luxus, ale jestli mas kvalitni herni sluchatka tak bych to neresilRatosratos11417    24.9.2015 14:36 Ratos

Jo maji specialni aplikaci pres kterou si naloudnes zvukove efekty na ruzne tituly, nejsou tam uplne vsechny hry, ale ty hlavni pecky tam jsou, napr. The last of us je s tema efektama luxus, ale jestli mas kvalitni herni sluchatka tak bych to neresil

Bruce Wayne   1x   Dakh666: Pokud máš rád hry tohoto typu tak věřím, že rozhodně litovat nebudeš :-)Bruce Waynebruce-wayne24219    24.9.2015 13:34 Bruce Wayne

Dakh666: Pokud máš rád hry tohoto typu tak věřím, že rozhodně litovat nebudeš :-)

Dakh666   1x   Ještě nemám, ale čím dál tím víc nad koupí uvažuji :-)Dakh666dakh66636784    24.9.2015 13:29 Dakh666

Ještě nemám, ale čím dál tím víc nad koupí uvažuji :-)

Bruce Wayne    Já už si tam ty rozhodnutí tolik nevybavím, ale 2x jsem se dostal do momentu jak Mike seskakuje dolů a volá na něj aby seskočil a když už se odváží tak ho to sejme. Hold to budu ještě zkoušet :-D
Ty PS4 sluchátka mají nějaké výhody oproti klasickým? Já si ten zvuk a i obraz nastavil přímo na telce (můžu si na ní nastavit různé stylizace jak obrazu i zvuku) a sluchátka jsem k ní měl taky připojené.
Bruce Waynebruce-wayne24219
    24.9.2015 12:30
Bruce Wayne

Já už si tam ty rozhodnutí tolik nevybavím, ale 2x jsem se dostal do momentu jak Mike seskakuje dolů a volá na něj aby seskočil a když už se odváží tak ho to sejme. Hold to budu ještě zkoušet :-D
Ty PS4 sluchátka mají nějaké výhody oproti klasickým? Já si ten zvuk a i obraz nastavil přímo na telce (můžu si na ní nastavit různé stylizace jak obrazu i zvuku) a sluchátka jsem k ní měl taky připojené.

Ratos    O to jsem prave taky premyslel, on vzdycky zustane v tom blazinci ze? Ja si myslim ze jo...dohral jsem to zatim jen dvakrat...a tech moznosti je tam hodne.

V tom 3D to hned zkusim, vubec me to nenapadlo. A bez sluchatek to fakt nema cenu ani hrat, uplne jinej zazitek, mam ty origos k ps4 a kdyz si tam jeste nahrajes ty efekty z aplikace tak nej luxus. .
Ratosratos11417
    24.9.2015 12:24
Ratos

O to jsem prave taky premyslel, on vzdycky zustane v tom blazinci ze? Ja si myslim ze jo...dohral jsem to zatim jen dvakrat...a tech moznosti je tam hodne.

V tom 3D to hned zkusim, vubec me to nenapadlo. A bez sluchatek to fakt nema cenu ani hrat, uplne jinej zazitek, mam ty origos k ps4 a kdyz si tam jeste nahrajes ty efekty z aplikace tak nej luxus. .

Bruce Wayne    Jo - to mi říkal kámoš "Nekopej ho! "... Já si to obrátil a kopl ho :-D Co myslíš - je možnost ho zachránit?
Ale dodám, že ty lekačky dostali smysl až poté co jsem to hrál podruhé v zabedněném pokoji, ve 3D a se sluchátky :-D
Bruce Waynebruce-wayne24219
    24.9.2015 12:19
Bruce Wayne

Jo - to mi říkal kámoš "Nekopej ho! "... Já si to obrátil a kopl ho :-D Co myslíš - je možnost ho zachránit?
Ale dodám, že ty lekačky dostali smysl až poté co jsem to hrál podruhé v zabedněném pokoji, ve 3D a se sluchátky :-D

Ratos    Ja sem se nejvic lekl kdyz na tebe v tom blazinci vyskocil ten vlk na schodisti...Ratosratos11417    24.9.2015 12:17 Ratos

Ja sem se nejvic lekl kdyz na tebe v tom blazinci vyskocil ten vlk na schodisti...

Bruce Wayne    Ratos: To fakt nevím... Kolikrát jsem se upozorňoval, že tam bude lekačka a ejhle - ona tam byla... Víc jsem se lekl až při druhém hraní co jsem se zabednil v pokoji a hrál to ve 3D - tam jsem se lekl i toho co jsem čekal :-D ... Nejlepší lekačky přišli s Wendigy v blázinci - hlavně to první jak máš na výběr jestli vystřelit po tom kanystru a on je pak před tebou... Pak s Emily jak utíká z jeskyně a nebo setkání Joshe s Hannah (přeměněnou) :-D A pak takové ty jednoduché s jeleny :-DBruce Waynebruce-wayne24219    24.9.2015 12:12 Bruce Wayne

Ratos: To fakt nevím... Kolikrát jsem se upozorňoval, že tam bude lekačka a ejhle - ona tam byla... Víc jsem se lekl až při druhém hraní co jsem se zabednil v pokoji a hrál to ve 3D - tam jsem se lekl i toho co jsem čekal :-D ... Nejlepší lekačky přišli s Wendigy v blázinci - hlavně to první jak máš na výběr jestli vystřelit po tom kanystru a on je pak před tebou... Pak s Emily jak utíká z jeskyně a nebo setkání Joshe s Hannah (přeměněnou) :-D A pak takové ty jednoduché s jeleny :-D

pedrok   3x   prešiel som zatiaľ 2 krát, ale je tam jedno miesto, kde sa vždy na smrť vylakám :Dpedrokpedrok32839    24.9.2015 09:43 pedrok

prešiel som zatiaľ 2 krát, ale je tam jedno miesto, kde sa vždy na smrť vylakám :D

Ratos   1x   Dobre , ja jsem od hry moc necekal, ale dostal jsem pecku, kolikrat ses fakt lekl? Ja jsem v jedne situaci malem dostal infarkt:)Ratosratos11417    24.9.2015 09:35 Ratos

Dobre , ja jsem od hry moc necekal, ale dostal jsem pecku, kolikrat ses fakt lekl? Ja jsem v jedne situaci malem dostal infarkt:)

Tessy94   1x   Jasně to chápu :D jenom jsem chtěl podotknout, že zrovna tato situace je příběhová :D ale pak to prvotní rozuzlení je docela zajímavý :DTessy94tessy9431994    23.9.2015 11:35 Tessy94

Jasně to chápu :D jenom jsem chtěl podotknout, že zrovna tato situace je příběhová :D ale pak to prvotní rozuzlení je docela zajímavý :D

Bruce Wayne    Díkes :-)
Nad situováním obrázků jsem tolik nepřemýšlel - hlavně aby zapadli k danému tématu v článku...Byl jsem rád, že jsem vůbec nějaké obrázky na PS4 vyscreenoval... :-D
Bruce Waynebruce-wayne24219
    23.9.2015 11:25
Bruce Wayne

Díkes :-)
Nad situováním obrázků jsem tolik nepřemýšlel - hlavně aby zapadli k danému tématu v článku...Byl jsem rád, že jsem vůbec nějaké obrázky na PS4 vyscreenoval... :-D

Tessy94   1x   Velice povedená recenze...dokonce bych řekl, že jedna z nejlepších vůbec tady na Zingu :) Akorát u toho jak píšeš, že se musíš rozhodnout zda jedna postava zemře, aby přežila ta druhá...tak zrovna k tomu obrázku co jsi tam dal, bych to nepřikláněl. Jelikož do této se prostě dostaneš ať chceš nebo ne :D Ale jinak všechno je opravdu pěkně napsané :)Tessy94tessy9431994    23.9.2015 11:11 Tessy94

Velice povedená recenze...dokonce bych řekl, že jedna z nejlepších vůbec tady na Zingu :) Akorát u toho jak píšeš, že se musíš rozhodnout zda jedna postava zemře, aby přežila ta druhá...tak zrovna k tomu obrázku co jsi tam dal, bych to nepřikláněl. Jelikož do této se prostě dostaneš ať chceš nebo ne :D Ale jinak všechno je opravdu pěkně napsané :)

O autorovi blogu

Bruce Wayne
Bruce Wayne
Muž, 22 let, České Budějovice

Vítejte na mém profilu!

Jmenuji se Bruce Wayne – jsem miliardář, playboy a filantrop.

Jsem vlastníkem firmy zvané Wayne Enterprises – tedy blog zde na zingu... Píši zde recenze, články a další možné. Ale co píšu to píšu, baví mě to a rád debatuji :-) . Mám svůj názor a rád se o něj dělím.

Jsem hráč co vyrostl spíše na konzoli a to na PS One a PS2… PS3 vystřídali rovnou dva počítače a nyní to kombinuji s hraním na PS4.

"I made a promise on the grave of my parents that I would rid this city of the evil that took their lives"

Tak jo...

Myslím, že nemá cenu vypisovat co všechno mne baví… Zjistil jsem, že poslední dobou se to dost často mění protože vychází stálé nové a nové věci. U her se však stejně pokusím něco vypsat. Vypsal bych nějaký ten žebříček, ale určit jeho pořadí bych musel svést velký souboj sám se sebou…

Mezi mé nejoblíbenější herní díla patří: Batman Arkham Universe, Série Metal Gear Solid, Mass Effect, Zaklínač, Resident Evil/Biohazard a takový jeho odkaz The Evil Within, Crysis, The Last of Us, Uncharted, Max Payne, Bioshock, Deus Ex, Assassin's Creed, Until Dawn… Takže vidíte je toho vážně dost a i víc co jsem zde nenapsal (třeba Old Schoolovky). Samozřejmě to není ani nijak seřazené – vypsal jsem hry co mi zrovna prošli hlavou. Rád hry kupuji a jsem krabičkář…

Z knih a komiksů: nejraději preferuji Batmana, Zaklínače, Pána prstenů, Metro 203_ a jiné.

Filmy a seriály: U filmů se též nejde nějak rozhodnout… Jsou jich kvanta, ale mezi ty nej patří Bondovky, Tarantinovky (žánry sámy o sobě), mafiánské filmy, Sci-fi/Fantasy, Horory, nebo filmy o přežití v postapo světě (Mad Max). V seriálech už však mám svůj Top č. 1 a tím je Britský seriál Červený Trpaslík! A pak už se to veze na The Walking DEAD, Gotham, Dexter, Preacher, Lucifer, South Park, Arrow, Spartacus a stovka dalších. Taky dost ujíždim na trilogii Evil Dead a jeho seriálová verze je dost velkým překvápkem...

"We have been here before. We watch your petty world slumbering. You cannot defy the cold of our steel. You can only surrender."

- King of the Wild Hunt

Muzika: Vyrůstal jsem na německé kapele RAMMS+EIN a na starých klasikách ze staré školy jako Deep Purple, AC/DC, Black Sabbath (Ozzy), Rob Zombie a jiné. Též do mých klasik spadá i Johnny Cash. Preferuji tedy Rock, Metal, Rock 'n' Roll a bla bla bla… Hodně časů strávím při poslechu Soundtracků – Hanz Zimmer a Two Steps from Hell mluví za vše.

Přátelé mě znají pod přezdívkou ScarFace nebo CHUCK... Především jako ScarFace_V8 – ScarFace protože mám hodně rád tento film a V8 protože mám rád Americké osmi-válcové motory.

Můj stroj. A ne – nemyslím Batmobile...

CPU: AMD A8 3870 3.0GHz Black Edition

GPU: AMD Radeon HD 7850 DC2 2GB DDR5

Deska: Gigabyte GA-A75M-UD2H

RAM: Kingston 8GB DDR3

Zdroj: Seasonic 500W

"I'm going to show the Arkham Knight what happens when he messes with my city!"

Tímto bych to chtěl zakončit... Pokud si mě chcete přidat do přátel – přidejte a přidám taky... Budu jenom rád...

Tak Ádios.

Založit herní BLOG